Šport
162 ogledov

Roglič ostal v rdečem

Primož Roglič ZAE Facebook
Končana je druga etapa dirke po Združenih arabskih emiratih.

Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria je bil najhitrejši v sprintu druge etape dirke po Združenih arabskih emiratih, po 184 kilometrih v Abu Dabiju je dobil obračun z Italijanom Elio Vivianijem in Avstralcem Calebom Ewanom. Gaviria, sicer kolesar UAE Emirates, je vknjižil svojo tretjo etapno zmago letos.

Tadej Pogačar Med elito Šport Slovenski debitant prišel, videl, zmagal

Rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku bo vsaj še v torek nosil Primož Roglič, ki je danes ciljno črto prečkal varno v glavnini. Po etapi je povedal: "Danes so bile vetrovne razmere, tipične za dirko tu. Bili sem v prvi skupini, vse se je izšlo po načrtu. Fantje so pokazali, da so močni. Hvala jim. Naredili smo, kar smo nameravali."

Prvi preizkus za kolesarje, ki se nameravajo boriti za skupno zmago, bo v torek, ko se bo etapa končala s ciljnim vzponom na Jebel Hafeet. Roglič rdeče majice ne namerava kar tako predati: "Iztisnil bom iz sebe vse, kar imam. Na ta klanec še nisem šel. Težko rečem, kaj se bo zgodilo."

Roglič ima po dveh dneh enak čas v skupnem seštevku kot še trije njegovi moštveni kolegi pri Jumbo-Vismi. Nizozemci so v nedeljo zmagali na ekipnem kronometru, kar je bila njihova prva zmaga v tej disciplini na dirkah svetovne serije.

V današnji etapi je bil najboljši Slovenec Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) na 18. mestu. Roglič je končal na 38. mestu, oba v času zmagovalca. Jan Tratnik (Bahrain-Merida) je bil 131., zaostal je 51 sekund, a je svoje delo opravil en kilometer pred ciljem in se nato umaknil glavnini. Mezgec je sicer skupno 54., Tratnik pa 97.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.