Šport
66 ogledov

Rokometaši besni na OKS

slovenska rokometna reprezentanca pot v Rio OKS letalo Facebook
Slovenska rokometna reprezentanca v Rio ni potovala tako kot bi si želela.

V ponedeljek so se slovenski rokometaši s selektorjem Veselinom Vujovićem odpravili na olimpijske igre. Prek Italije so odleteli v Lizbono, si tam ogledali mesto, ob polnoči pa jih je jeklena ptica ponesla čez Atlantik.

Ob prihodu na letalo v Lizboni so se slovenski reprezentanti pošteno razburili. Letalo, ki jim ga je kot prevoz priskrbel OKS, je bilo namreč sila majhno, visoki športniki pa so se morali stiskati v sila neudobnih sedežih.

Polet od Lizbone do Ria traja kar deset ur in zato so se igralci na čelu s kapetanom Urošem Zormanom odločili, da bodo svoje muke delili s fotografijami na družbenih omrežjih. Zorman in Jure Dolenec sta pod objavo fotografija zapisala le: "HVALA - Olimpijski komite Slovenije!"

Veljalo bi paziti

Glede na to, da se veliko slovenskih ljubiteljev športa v Riu najbolj veseli prav nastopa rokometašev, je milo rečeno čudno, da OKS ni poskrbel za večje udobje fantov in njihovega spremstva.

V vrhunskem športu pač lahko odloča vsaka malenkost in veljalo bi paziti na počutje igralcev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ker je bilo včeraj in danes, predvsem na družbenih omrežjih, kar nekaj negativnih reakcij v zvezi s potovanjem rokometašev, velja zapisati tudi izjavo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdana Gabrovca, ki jo je dal za spletno izdajo Financ," so v sporočilu za javnost sporočili z OKS. Izjava se sicer glasi: "Vsi letimo economy, zelo economy. Jutri zjutraj sam letim v Rio in bom seveda letel v najcenejšem razredu, to je zanesljivo naša športna realnost, več si ne moremo privoščiti. Če bi pri razredih, v katerih potujejo naši športniki, delali kakršnekoli razlike, bi sam dvignil cel halo in najprej bi morali mene zamenjati. Za vse velja enaka sreča, oz. nesreča, so pa naši športniki tudi sicer navajeni skromnih razmer, zato dvomim, da koga v resnici moti na kakšnih sedežih leti na olimpijske."

In kako so se v Rio odpravili Poljaki?

 

A photo posted by Michal Szyba (@mszyba18) on Aug 1, 2016 at 6:17am PDT

Komentarjev 15
  • alojzr 15:54 02.avgust 2016.

    Drugič strpat na tanker pa naj se vozijo dva meseca do Brazilije. Na ladji je dovolj prostora.

  • Bethesda 15:43 02.avgust 2016.

    pa pametovat na netu tudi ocitno.

  • Bethesda 15:42 02.avgust 2016.

    sorry, ne vidim da bi se kdo od njih preserno smejal.