Šport
21 ogledov

Rokometaši naostreni za Portugalce

rokomet slovenska rokometna reprezentanca EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je zbrala v Zrečah in v večernih urah opravila prvi trening pred junijskima kvalifikacijskima tekmama s Portugalsko za nastop na SP v Španiji. Na prvem zboru so manjkali Dragan Gajič, Primož Prošt in Miha Žvižej, ki imajo obveznosti pri svojih klubih.

Slovenija je manjkala na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. Pot na zaključni turnir na Hrvaškem leta 2009 jim je v dodatnih kvalifikacijskih onemogočila Slovaška, na Švedskem leta 2011 pa je bila zanjo usodna Madžarska. Naša vzhodna soseda bo tokrat "sparing partner" naše elitne izbrane vrste, njun medsebojni dvoboj pa bo v soboto, 2. junija, v Balatonfüredu.

A prijateljska tekma v mestecu ob Blatnem jezeru bo le nekakšna "generalka" pred veliko pomembnejšima obračunoma z zelo solidno Portugalsko. Prva kvalifikacijska tekma bo 9. junija v Ljubljani, povratna tekma pa 16. junija v Guimarãesu. Na dosedanjih devetih medsebojnih tekmah je Slovenija dosegla pet zmag in doživela štiri poraze.

Slovenski rokometaši bodo v Zrečah ostali do petka, 1. junija, ko bodo odpotovali na Madžarsko. Na tej tekmi slovenski selektor Boris Denič ne bo mogel računati na krilnega igralca Dragana Gajića in vratarja Primoža Prošta, ki imata klubske obveznosti pri francoskem Montpellierju, ter krožnega napadalca danskega Bjerringbro-Silkeborg Luko Žvižeja.

Po vrnitvi z Madžarske bo še pet dni vadila v Zrečah, 7. junija pa se bo preselila v Domžale in se pripravljala za prvi medsebojni dvoboj s Portugalsko, ki se bo dva dni kasneje v največji slovenski dvorani začel ob 15. uri. Dan po tekmi se bo vrnila v pripravljalno bazo v Zreče in tam ostala vse do 15. junija, ko bo odpotovala na Pirenejski polotok.

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:

- vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper);

- krilni igralci: Luka Žvižej in Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Dragan Gajić (Montpellier), Mario Šoštarič (Maribor Branik), Jure Sušin (Trimo Trebnje) in Jure Dobelšek (Cimos Koper);

- zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec in David Miklavčič (vsi Gorenje), Dean Bombač in Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb);

- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.