Šport
1122 ogledov

Slovo rokometnega velemojstra

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA Zorman se je poslovil z naslovom poljskega prvaka.
Slovenski rokometni as je odigral zadnjo tekmo v karieri.

Uroš Zorman, rekorder po številu nastopov za slovensko rokometno reprezentanco (225), je na Poljskem odigral zadnjo tekmo v karieri profesionalnega rokometaša.

38-letnik je bogato kariero sklenil z naslovom poljskega prvaka, potem ko je njegov klub Vive Targi Kielce, katerega član je bil od leta 2011 do 2018, v finalu premagal Wislo Plock. "To je to, hvala vam za vse," je ob slovesu zapisal na Instagramu.

Zorman bo tudi po koncu športne poti ostal v Kielcah, kjer bo v prihodnji sezoni prevzel vlogo pomočnika trenerja in z nasveti pomagal aktualnemu trenerju najuspešnejšega poljskega kluba Talantu Dušebajevu.

"Težko je reči konec. Rokomet je moje življenje, odkar pomnim. Zdravje mi služi, v zadnjih treh sezonah se počutim bolje, kot sem se pred sedmimi ali osmimi leti. Še lahko držim korak z mlajšimi, mikalo me je odigrati še kakšno sezono. Toda naposled je prevladal razum, enkrat je treba reči konec, bolje zdaj, ko sem še cel, kot da bi se zgodila hujša poškodba. Z vodstvom kluba smo našli kompromis," je za Delo povedal Zorman.

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Uroš Zorman | Avtor: EPA EPA

Prepričan je, da je pred njim mehak prehod v trenerske vode, predvsem pa ga veseli, da bo izkušnje nabiral v enem od evropskih rokometnih velikanov, kjer igrata tudi Dean Bombač in Blaž Janc.

Čeprav se njegova trenerska kariera šele začenja, ne izključuje, da bi nekoč prevzel vodenje slovenske reprezentance, s katero je leta 2004 osvojil srebrno medaljo na domačem evropskem prvenstvu.

Zorman je kariero začel leta 1998 pri Slovanu. V naslednjih dveh desetletjih je branil barce Prul 67, Ademarja Leona, Celja Pivovarne Laško, Ciudada Reala in Kielc. Za slovensko reprezentanco je odigral 225 tekem (rekord) in dosegel 523 golov.

Največji reprezentančni uspeh je dosegel s srebrom na EP leta 2004.

V klubski karieri je nanizal štiri naslove evropskega prvaka (2004, 2008, 2009, 2016) in 15 naslovov državnega prvaka - pet v Sloveniji, tri v Španiji in sedem na Poljskem.

uroš zorman | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice