Šport
93 ogledov

Rosberg dobil prvo bitko

Nico Rosberg Profimedias
Na kvalifikacijah za Veliko nagrado Nemčije sza bila znova najhitrejša Mercedesova dirkača.

Nemec Nico Rosberg je bil najhitrejši v kvalifikacijah za nedeljsko dirko formule 1 v Hockenheimu. Voznik Mercedesa je za 0,107 sekunde ugnal moštvenega kolega in skupno vodilnega dirkača v svetovnem prvenstvu, Britanca Lewisa Hamiltona. Iz druge vrste bosta startala Red Bullova Daniel Ricciardo in Max Versteppen.

Rosberg je imel v tretjem delu kvalifikacij nekaj težav z elektroniko. V garaži so problem odpravili, Nemcu pa je na voljo ostal le en hitri poizkus. V njem je ispel izboljšati čas svojega velikega moštvenega tekmeca, a je slednji za njim še odvozil en hitri krog. V prvem sektorju je bil Britanec hitrejši, nato pa je v enem izmed ovinkov imel težave pri zaviranju, ko so mu zablokirale gume. Ob drugem merjenju časa je Hamilton tako že zaostajal, razmerja moči pa mu do ciljne črte ni uspelo spremeniti.

Peto mesto je zasedel Kimi Räikkönen, ki je dobil dvoboj Ferrarijev, štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je za Fincem zaostal skoraj dve desetinki.

Rosberg v prvenstvu zaostaja za šest točk za Hamiltonom, branilcem naslova in zmagovalcem petih od zadnjih šestih dirk, a ga lahko v nedeljo - VN Nemčije se bo začela ob 14. uri - z zmagi prehiti na vrhu skupnega seštevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.