Šport
8 ogledov

Rosbergu kazen za trk s Hamiltonom

Nico Rosberg EPA
Komisarji so po dirki krivdo za trk obeh mercedesov pripisali Nemcu Nicu Rosbergu.

Na dirki za Veliko nagrado Avstrije so kom isarji dolgo zasedali zaradi trka, ki sta si ga v zadnjem krogu preizkušnje privoščila mercedesova dirkača Lewis Hamilton in Nico Rosberg. Prvi je nato uspel zmagati, drugi pa je izgubil dve mesti in ob prečkanju ciljne črte osvojil četrto mesto. A tu preglavic za Nemca še ni bilo konec, komisarji so ga kaznovali zaradi trka z moštvenim kolegom.

Rosberga so tri ure in pol po tekmi kaznovali z desetsekundnim pribitkom. Na končni izid odločitev ni vplivala, saj je Nemec obdržal četrto mesto. Hamilton je seveda obdržal zmago, Nemec pa je dobil tudi opomin, ker je tokrat dirko končal s poškodovanim bolidiom, saj bi moral odstopiti.

Takoj po dirki je sicer Rosberg za nesrečo okrivil Hamiltona, Hamilton pa Rosberga, vodilni možje moštva pa niso skrivali ogorčenja nad trkom obeh dirkačev, ki bi lahko srebrnim puščicam prinesel tudi dva odstopa.

Komentarjev 2
  • edvard 08:26 04.julij 2016.

    F1 ni za črnuhe, pokvarjenec je, da mu ni para, pred trkom je že jamral zakaj so njemu v boxu namestili drugačne gume, derište od človeka, in še velik hinavec. Tik pred koncem gre prehitevat in to svojega kolega, ki ...prikaži več je prvi na lestvici.....???, saj ni čudno, da Allonso ni mogel biti z njim v ekipi.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:54 03.julij 2016.

    Tale Backy je eden najbolj pokvarjenih dirkačev v F1,ne vem zakaj ga tko šparajo in ga ne kaznujejo,saj na vsaki dirki naredi pizdarijo,obnaša se pa ko Zlatko Zahovič,primitivno.