Šport
922 ogledov

Rune z dvema avtomobiloma, a brez vozniškega izpita

Holger Rune Profimedia
Mladi danski teniški zvezdnik je z ubranitvijo lovorike na turnirju serije 250 v Münchnu še drugo leto zapored prejel tudi luksuzno vozilo znamke BMW.

Danski teniški zvezdnik Holger Rune se po drugi turnirski zmagi v Münchnu z nagradnim skladom 630.705 evrov sooča s svojevrstno težavo. Potem ko je Rune po preobratu ubranil lansko zmago, je tudi letos za nagrado poleg denarne nagrade prejel še športni avtomobil BMW, vendar 19-letnik (še) nima vozniškega dovoljenja.

"Dva športna avtomobila, a še vedno brez vozniškega dovoljenja," je v smehu dejal 19-letni Danec takoj po dramatični finalni zmagi nad Nizozemcem Boticom van de Zandschulpom.

Monika Seleš Srhljivo Šport Sploh ni vedel, kaj je ujel v objektiv, fotografija mu je rešila življenje

"Mislim, da bo avto dobil nekdo iz moje družine," je sporočil sedmi igralec na svetovni lestvici. Mladenič je bil doslej le sopotnik v avtomobilu, ki ga je prejel že za lansko zmago na turnirju na Bavarskem.

Kot je pojasnil, naj bi se po tej sezoni to končno spremenilo. "Na Danskem lahko dobite nekakšno ekspresno vozniško dovoljenje v 12 dneh. To si bom zabeležil na koledarju za konec sezone," je dejal Rune, ki med sezono le stežka najde čas za opravljanje izpita za pridobitev vozniškega dovoljenja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.