Šport
29 ogledov

Rusi odpihnili Brazilce

Ruska odbojkarska reprezentanca EPA
Olimpijski prvaki Rusi so zmagovalci svetovne lige v odbojki. V finalu v Mar del Plati v Argentini so s prepričljivih 3:0 (25:23, 25:19, 25:19) premagali Brazilijo.

Rusija je tako postala šele tretja država s tremi ali več naslovi s svetovni ligi. V ponovitvi olimpijskega finala in obračuna najboljših dveh reprezentant na svetovni lestvici je premagala devetkratne prvake svetovne lige in vodilno ekipo na svetu.

Za Rusijo je to tretji naslov (2002, 2011) oziroma drugi v zadnjih treh letih. Hkrati pa je Rusija šele druga država, ki ji je uspelo uspelo osvojiti svetovno ligo takoj za olimpijskimi igrami. Rusija ima zdaj 14 kolajn s svetovne lige – tri zlate, pet srebrnih, šest bronastih, rekorder pa še naprej ostaja Brazilija z devetimi naslovi ter štirimi srebrnimi in štirimi bronastimi kolajnami.

Italija je osvojila kolajno prvič po 2004, v svoji zbirki pa ima zdaj osem prvih mest, tri druga in dve tretji. Bolgarija je s četrtim mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovni ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.