Šport
54 ogledov

Ružnić: "Katanec dokazal, da je omejen!"

Slovenija Švica Jasmin Kurtić Josip Iličić Jan Oblak Boštjan Tacol
Agent Josipa Iličića, Amir Ružnić, je zatrdil, da je nogometaš Fiorentine v šoku, ker ga selektor Srečko Katanec ni uvrstil na seznam za tekmi s Švico in Litvo.

Potem, ko je Srečko Katanec razkril 24 nogometašev, ki bodo tvorili slovensko reprezentanco na prihajajočih tekmah proti Švici v Mariboru in Litvi v Vilni, je slovensko nogometno javnost najbolj presenetilo dejstvo, da med izbranci ni Josipa Iličića.

Gorenjca danes čaka srečanje v Evropski ligi, Fiorentina bo namreč gostovala pri Dinamu iz Minska. Iličić se tako pripravlja na srečanje, v njegovem imenu je ogorčenje izrazil agent Amir Ružnić. "To je neverjetno, to je šokantno. Poglejte, z Josipom sem govoril. V šoku je. Kaj bo storil sedaj, ne vem, jaz se v njegove odločitve ne vmešavam. Vem pa, da je pošten fant, da je vedno dal vse za reprezentanco in da si tega zagotovo ni zaslužil in storil bom vse, da ga zaščitim pred to krivico," je za Nogomanio povedal Ružnić.

"Zgodovina se ponavlja"

"Mislim, da je selektor dokazal, kako omejen je. Zgodovina se ponavlja. Ima težave z vodenjem igralcev, ki so dodana vrednost. Josip je zadnjo tekmo proti Torinu odigral slabše, to ni nobena skrivnost. Je pa pred dvema tednoma proti Atalanti odigral odlično. Ampak Josip je velik igralec, ob Handanoviću in Oblaku igra za najmočnejši klub od vseh reprezentantov. V zadnjih štirih letih je dokazal, kdo in kaj je. Italija in Evropa mu to priznavata. Selektor pač ne in to ni prav. Očitno potrebuje enajst delavcev, igralcev, ki so sposobni sami odločati tekme, pa pač ne. To je velika škoda za reprezentanco," je nekaj pikrih na račun Katanca izustil Ružnić in obenem spomnil na Katančevo nesrečno epizodo s še enim 'fantazistom' - Zlatkom Zahovićem.

"Nikoli ni bil težaven"

"Josip ni bil nikoli težaven. Reprezentance za svojo kariero ne potrebuje. Prebil se je sam, s svojim trudom in igrami. Vedno pa se je z veseljem in ponosom odzval na reprezentančne akcije. Na Cipru je igral pod injekcijo. Selektor ga je javno zbodel in Josip je tvegal vse. Imel je težave v klubu, bil je poškodovan, pa tega ni nikoli obžaloval. Mislim, da to pove vse. Njegove igre in njegova kariera, pa njegov odnos povedo vse. Govorim v svojem in ne v njegovem imenu, mislim, da se mu godi velika krivica," je Ružnić dejal za Nogomanio in spomnil, da je popularni 'Jojo' za slovensko izbrano vrsto tvegal tudi svoje zdravje. "To, da Iličić ne igra za Slovenijo, je tako kot da hrvaški selektor ne bi vabil Luko Modrića!" je ob koncu dejal Ružnić.

Komentarjev 4
  • wester62 15:58 02.oktober 2014.

    toliko besed zaradi te odločitve pa je že preveč. samo pozornost iščejo in nič drugo. kot se odloči selektor tako mora biti. na koncu kvalifikacij se pa bodo delali obračuni. na tak način ,da se vsak utika v delo drugega ...prikaži več ne bomo nikoli imeli vredu selektorja. saj vedno nekomu kaj ne bo všeč in bo prek medijev,ki so tega veseli zaradi zaslužka,spretno promovirali med ljudi. pravi navijači in normalni ljudje vemo da treba spoštovati odločitve selektorja in bilo kakšno je in ne nasedati takim pritiskom.

  • Lionel 13:52 02.oktober 2014.

    Omejen je ta ružnič da take klobasa. Naj potem kr Iličič sam postavi reprezentanco. Zakaj pa Iličič ne igra pri Fiorentini skoz ampak samo občasno. Ker pač trenutno ni glih v formi in pika. Fusbal ne igra za stare zasluge ...prikaži več ampak po trenutni formi. Pa ta kao meneger je ta zadnji k bi loh pametoval. Do zdej še nikol nisem vidu da bi zaradi neuspeha odstopu igralc ampak vedno trener. Tko da on odloča kdo bo igral in kdo ne. Kar se pa besednega zaklada tiče Jaki, pa mislm da je bolj pomembno kje drugje kot v fusbalu. Tuki pa mislm da je Srečko en redkih k se u to razume.

  • modrec 11:46 02.oktober 2014.

    Trener pri nogometu ima večjo vrednost za uspeh kot en igralec. Slovenska reprezentanca bi to morala dobro vedeti. Ker se je takrat zamenjalo Katanca namesto da bi se Zahovića je šlo potem vse v pm. Zgleda da Josip ne paše ...prikaži veče v Katančev sistem delovanja.