Šport
29 ogledov

RZS: "Maribor deloval moralno odgovorno"

Rokometna tekma vecer.com
Po pozivih Jelka Kacina, da bi se na žalitve navijačev RK Maribor, ki so bosanskemu Gradačcu na sobotni tekmi skandirali "Nož, žica, Srebrenica", morala odzvati Rokometna zveza Slovenije (RZS), ta pravi, da Maribor "ob neljubem dogodku deloval izjemno profesionalno in moralno odgovorno. Od izpraznitve dvorane, do javnega opravičila."

Jelko Kacin se je ostro odzval na sovražno skandiranje nekaterih navijačev mariborskega rokometnega kluba v soboto proti Gradačcu. "Noben izgovor ne pomaga, zato pričakujem da bo reagirala tudi Rokometna zveza," je bil v odzivu oster poslanec v Evropskem parlamentu.

"Rokometna zveza Slovenije najostreje obsoja vsako obliko nasilja na športnih prireditvah, verbalnega ali telesnega. Temu primerno tudi preventivno deluje, kar se izkazuje ob tekmah slovenskih reprezentanc in se je izkazalo tudi na letošnjem EP v Srbiji, kjer si je tekme v Vršcu (Slovenija je tekmovala v skupini z Norveško, Hrvaško in Islandijo) ogledalo vec kot 3.000 slovenskih navijacev. To se je izkazalo tudi na vseh dosedanjih tekmah slovenskih klubov v evropskih pokalih in tudi v slovenski ligi. Do sobotne izjeme v dvorani Tabor, ki je neupravičeno vrgla temno luč na slovenske ljubitelje rokometa, ki so sicer dobrodošli gostje v vseh evropskih dvoranah in so znani po izjemno športnem navijanju. Pod okriljem RZS deluje Klub ljubiteljev rokometnih reprezentanc, ki ima vec kot 450 registriranih članov, in je ravno tako znan po izjemno športnem obnašanju. Klub ljubiteljev rokometnih reprezentanc sicer sestavljajo navijači vseh
slovenskih klubov. Ob dogodkih na prvi tekmi osmine finala pokala challenge Maribor Branik – Gradačac podpiramo vsa prizadevanja RK Maribor Branik, ki je ob neljubem dogodku deloval izjemno profesionalno in moralno odgovorno. Od izpraznitve dvorane, do javnega opravičila. Tekme evropskih pokalov sicer sodijo pod okrilje evropske rokometne zveze (EHF), ki je na osnovi poročila delegata tekme ustrezno reagirala, RZS pa je dolžna to spoštovati. Prepričani smo, da bo to, tudi zaradi reakcije ustreznih organov oblasti, ostal osamljen primer, saj v slovenskem rokometnem prostoru ne deluje nobena nasilniška navijaška skupina, ki bi bila uradno registrirana, oziroma delovala kot društvo. Še enkrat izražamo obžalovanje, da je prišlo do dogodka, ki je vrgel temno luč na celotni slovenski rokomet. Obenem tudi RZS izreka iskreno opravičilo RK Gradačac, rokometni zvezi Bosne in Hercegovine in vsem prizadetim," je za zurnal24.si sporočil Goran Cvijič, koordinator za stike z javnostjo in marketing na RZS.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.