Šport
9 ogledov

S Španijo: "To bo dvoboj ranjenih"

Nachbar poudarja, da SP še ni konec in da bo s Španci zelo težko. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Boštjan Nachbar je po porazu v četrtfinalu športno priznal, da je bila Turčija boljša in da bi tokrat zmagala tudi na nevtralnem terenu. A turnirja še ni konec. Sledi Španija. "To bo dvoboj ranjenih levov."

Boštjan Nachbar je v četrtfinalu dosegel 16 točk in bil skupaj s Sanijem Bečirovićem prvi strelec Slovenije. "Proti koncu prve četrtine so prišli v nalet, ko so izkoristili našo ne preveč agresivno obrambo. Tu leti krivda predvsem na igralce. Dogovor je bil drugačen. Tudi sam prevzemam svoj del krivde. Dovolili smo jim preveč lahkih metov. Včasih smo brezglavo podvajali oziroma se zaganjali v igralce. Oni so to znali izkoristiti. Je pa res in to je treba priznati, oni so igrali izjemno, tako kot do zdaj na turnirju. Dobro so zadevali od zunaj, te trojke so nas na začetku razbile. To je bila največja težava. Želja je vseeno bila, nismo se takoj predali. Ampak taktično, tehnično so bili preprosto boljši," je povedal Boki takoj po tekmi in dodal: "Igrajo na domačem igrišču, kjer jih ponese občinstvo. Ko enkrat pridejo do vodstva z desetimi, 15 točkami razlike, jih je težko loviti. Treba je priznati, tudi na nevtralnem terenu bi bili tokrat oni boljši. Enkrat v življenju pač naletiš na boljšega nasprotnika, moraš biti pravi moški in to priznati. Turčija je bila boljša."

Zagotovo ne bo lahko, po porazih se je težko pobrati. Morda se to peto mesto za koga sliši malo nezainteresirano.
Boštjan Nachbar

Je prišlo ob polčasu v garderobi do kakšnega posebnega, motivacijskega prijema? "Saj smo sami videli, kje so napake. Mislim, da smo drugi polčas odigrali bolje, ampak preprosto je težko loviti tekmeca na njegovem terenu, ko vodi z 20 točkami naskoka. Ni šlo po načrtih, šlo je ravno nasprotno," je dejal Nachar in poudaril: "Turnirja še ni konec, naslednji dnevi pa bodo pokazali, kako se znamo pobrati po porazih. Tako kot sem povedal fantom, turnir še ni končan, čaka nas še kar nekaj dela." Prvi so na vrsti Španci, ki so Slovenijo v pripravah na to prvenstvo dvakrat premagali. "Malce prehitro je za to vprašanje. To bo dvoboj ranjenih levov. Lahko debatiramo o tem, kdo je izgubil na težji način. Mi z veliko razliko ali oni, ko so izgubili v zadnjih sekundah. Zagotovo ne bo lahko, po porazih se je težko pobrati. Morda se za koga sliši malo nezaiteresirano to peto mesto. Ampak treba se je zavedati nečesa, kar vedno govorim. Za našo ekipo v taki sestavi je peto mesto velik rezultat. In če bomo na koncu peti, se bomo domov vrnili z visoko dvignjenimi glavami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.