Šport
55 ogledov

S Švico lažje kot z Litvo

Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Bern Cesar Mehmedi EPA
SelektorŠvice Vladimir Petković je objavil seznam igralcev za kvalifikacijsko tekmo za EP 2016 proti Sloveniji, ki bo v četrtek ob 20.45 v Ljudskem vrtu.

Selektor slovenske nogometne vrste Srečko Katanec meni, da med zdajšnjo Petkovićevo ekipo in tisto, ki jo je do letos vodil Ottmar Hitzfeld, ni bistvenih razlik. Švicarji so sicer uvodni obračun pred domačimi gledalci izgubili proti Angliji z 0:2, kljub temu pa na lestvici Mednarodne nogometne zveze še vedno kotirajo precej višje kot tekmeci v skupini E, tudi Slovenija. Švicarji so trenutno deseti, Slovenci pa so padli na 53. mesto.

Katanec Švica Slovenija Bern kvalifikacije za SP 2014 | Avtor: EPA EPA
"Gledal sem tekmo proti Angliji. Velikih razlik ni. Akterji so isti, vse vemo, vse poznamo. Gotovo se pa tudi oni drugače obnašajo, ko igrajo z Angleži ali Nemci kot pa z nami. Pri nas je namreč podobno. Mogoče bo lažja tekma proti Švici kot proti Litvi. Vemo, kje Švicarji igrajo, jih spremljamo, vem, kje je Xherdan Shaqiri, koliko igra, vem, kje je Gökhan Inler, kje je Valon Behrami, vem pa tudi, kaj bomo mi poskusili. Postave vam ne bom povedal, nimamo pa česa izgubiti. Fantje bodo šli s takšnim odnosom na tekmo, ki bo gotovo zanimiva," pravi selektor Katanec.

Švicarski selektor Petković je danes sicer nekoliko presenetil ljubitelje tega športa v domovini in na seznam uvrstil dva novinca. Pred tekmo s Slovenijo in San Marinom bosta priložnost prvič dobila Jacques Francois Moubandje, ki bo zamenjava za Lorisa Benita, ter Michael Frey. Oba novinca imata doslej le nekaj nastopov za izbrano vrsto do 21 let. Na seznamu pa tokrat ni Valentina Stockerja in izkušenega Fabiana Freia.

Slovenija je sicer doslej igrala sedem tekem s Švicarji, zmagala je le enkrat, enkrat je remizirala, kar petkrat pa izgubila, tudi na zadnjih štirih tekmah. 

Seznam Švice za Slovenijo

Vratarji: Roman Bürki (Freiburg), Marwin Hitz (Augsburg), Yann Sommer (Mönchengladbach)

Branilci: Johan Djourou (Hamburg), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Jacques Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Fabian Schär (Basel), Philippe Senderos (Aston Villa), Steve Von Bergen (Young Boys), Silvan Widmer (Udinese)

Vezisti: Tranquillo Barnetta (Schalke), Valon Behrami (Hamburg), Blerim Dzemaili (Napoli), Gelson Fernandes (Rennes), Gökhan Inler (Napoli), Pajtim Kasami (Olympiakos), Granit Xhaka (Mönchengladbach)

Napadalci: Josip Drmić (Bayer Leverkusen), Michael Frey (Lille), Admir Mehmedi (Freiburg), Haris Seferović (Eintracht Frankfurt), Xherdan Shaqiri (Bayern München)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.