Šport
154 ogledov

Sagan z veliko smole, Dumoulin do vodstva

Tim Wellens
Belgijec Tim Wellens je zmagovalec predzadnje, šeste etape kolesarske dirke BinckBank Tour, skupno vodstvo pa je z drugim mestom v današnji etapi med Riemstom in Houffalizejem, dolgi 203,7 kilometra, prevzel Nizozemec Tom Dumoulin.

Tim Wellens in Tom Dumoulin sta v cilj prišla s 17 sekundami prednosti pred skupino petih kolesarjev, med njimi je bil najhitrejši Belgijec Jasper Stuyven, četrto mesto je osvojil olimpijski prvak Greg van Avermaet. V prvi deseterici je sicer končalo kar šest Belgijcev.

Dumoulin v zadnjih metrih ni napadal Wellensa, saj se je zavedal, da mu je Belgijec pomagal do prevzema skupnega vodstva. Z drugim mestom je prevzel majico vodilnega in ima pred zadnjo etapo štiri sekunde prednosti pred današnjim zmagovalcem. Tretji je van Avermaet, zaostaja 46 sekund.

Smolo je imel v današnji razgibani etapi Slovak Peter Sagan. Dobrih 20 kilometrov do konca je napadel, s seboj potegnil Wellensa, a hitro ugotovil, da ima težave s kolesom. Moral je menjati sprednji obroč in hitro je ostal daleč zadaj. Sprva je nadoknadil nekaj sekund v primerjavi z vodilno dvojico, a je hitro tudi ugotovil, da mu nihče v skupini, v kateri se je znašel, ne želi pomagati, zato se je vdal, s tem pa pokopal upe po skupni zmagi. Pred današnjo etapo je bil drugi, tri sekunde za Nizozemcem Larsom Boomom, ki je prišel do cilja v skupini s Saganom.

S to skupino je kolesaril tudi Slovenec Jan Polanc, kolesar UAE Emirates je bil na koncu 23. Zaostal je 1:49 minute. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je končal na 73. mestu z zaostankom 14:48 minute. Marko Kump (UAE Emirates) je osvojil 115. mesto z zaostankom 21:08 minute. Grega Bole (Bahrain-Merida) je prišel do cilja s 23:09 minute zamude, kar je bilo dovolj za 144. mesto. David Per (Bahrain-Merida) ni prišel do cilja. Skupno je od Slovencev najvišje Pibernik na 60. mestu, Polanc je 69., Bole 120., Kump pa 132.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.