Šport
15 ogledov

Samardžić prepričal Keka

Miral Samardžić, Rijeka EPA
"Kot kaže mi trener zaupa, saj klub v prestopnem roku ni pripeljal nobenega novega branilca," je s svojim statusom v moštvu Rijeke zadovoljen Miral Samardžić.

Po kar petih letih igranja v moldavskem Šerifu se je Miral Samardžić minulo poletje preselil na Reko, kjer si je v moštvu Matjaža Keka hitro izboril mesto v začetni enajsterici, z dobrimi igrami pa si je povrnil reprezentančni status. Postavni branilec bo tudi v spomladanskem delu prvenstva eden izmed ključnih mož moštva iz Kantride, ki še naprej ostaja v igri za obe domači lovoriki, čeprav ji je v nedeljo malce spodrsnilo v Pulju (0:0), kjer je Samardžić ponovno odigral vseh 90 minut.

"Tekma proti Istri je bila zelo naporna. V drugem polčasu se je zelenica spremenila v živo blato, tako da nam ni uspelo razviti naše igri. Nasprotnik je po pričakovanjih igral zelo zaprto, mi pa nismo izkoristili priložnosti in ostalo je pri remiju brez zadetkov," je po koncu tekme v ekskluzivnem pogovoru za Goal povedal 27-letni Jeseničan, ki je pred selitvijo v Moldavijo igral tudi za kranjski Triglav in Maribor.

So slabi igri v fazi napada botrovale številne spremembe v igralskem kadru?
Obrambna vrsta je v zimskem prestopnem roku ostala praktično nespremenjena, kar se tudi pozna pri uigranosti, medtem ko je v ofenzivnem delu naša ekipa doživela številne spremembe. Tudi proti Istri je bilo že na daleč vidno, da v fazi napada nismo še dovolj uigrani.

 

Je pred vedno vročim sredinim jadranskim derbijem proti Hajduku že čutiti določeno napetost?
Vsi že zelo nestrpno čakamo derbi proti Hajduku, ki je za vse v klubu posebna tekma. Vsi na Reki živijo za to tekmo. Tekma bo zagotovo prinesla veliko čustev, sam pa menim, da lahko s podporo navijačev tekmo odločimo v svojo korist. Če bomo odigrali tako kot znamo, ne bi smeli imeti večjih težav.

Se nadejate, da bi še lahko ujeli Dinamo na prvenstveni lestvici?
Glede na to, da si je Dinamo priigral kar občutno prednost, bomo težko zasedli sam vrh. Kljub temu ne izgubljamo upanja, saj je v nogometu vse možno. Boriti se moramo do zadnjega kroga in zmagovati v serijah. V tem primeru je mogoč tudi preobrat na lestvici.

Ste morda v zimskem premoru kaj razmišljali tudi o nadaljevanju reprezentančnih kvalifikacij?
V zadnjih tednih nisem kaj preveč razmišljal o reprezentanci, sem pa preko spleta spremljal najnovejše novice. Konec marca nas čaka kvalifikacijska tekma proti San Marinu, nato pa še pot v Katar. Lahko le upam, da bom še naprej del reprezentance. Proti San Marinu moramo gladko osvojiti tri točke in si pridobiti dodatno samozavest pred nadaljevanjem kvalifikacij. Bitka za drugo mesto je še vedno odprta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.