Šport
15 ogledov

Kek: "Dinamo me ne zanima"

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
Slovenski strokovnjak na klopi Rijeke Matjaž Kek je izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom v jesenskem delu hrvaškega nogometnega prvenstva, ki ga je prvoligaš iz Kantride zaključil na drugem mestu.

"Igramo atraktiven nogomet, kar potrjuje tudi število doseženih zadetkov. Na veliko sceno smo potisnili nekaj nogometašev, ki so se prebili do reprezentančnega dresa in so sedaj zelo zanimivi za klube iz tujine," je oceno polsezone podal Matjaž Kek, ki pa je vendarle izpostavil tudi nekaj minusov: "Kot trener menim, da bi lahko nekatere stvari naredili boljše. Že res, da imamo določene težave zaradi slabih pogojev dela in natrpanega razporeda, vendar bi morali na nekaterih dvobojih zaigrati bolj odločno."

Kek nestrpno pričakuje izgradnjo novega trening centra, ki bo reškemu klubu omogočil boljše pogoje: "Skupaj s sodelovaci trošim ogromno energije za kakovostno organizacijo treningov. Najbolj me veseli podatek, da se naš trening center gradi s polno paro. To je še bolj pomembno kot kakšna točka na lestvici."

Kek želi prodajati pametno

Zgodba o prestopu prvega strelca Rijeke Andreja Kramarića v katerega izmed evropskih velikanov še ni zaključena, štajerski strateg pa upa, da bo klub v prihodnosti uspel izbrusiti še kakšen diamant: "Dobro vem, da ne bomo zadržali vseh igralcev. Te moramo prodajati pametno in v skladu z načrtom. Klub mora ustvariti pogoje za produkcijo novih odličnih nogometašev."

V spomladanskem delu prvenstva bo moštvo iz Kvarnerja vse svoje moči usmerilo v lov na vodilni Dinamo, s katerim pa se Kek trenutno ne obremenjuje preveč: "Dinamo me ne zanima. Ne spremljam, kaj se dogaja z njimi. Osredotočen sem na svojo ekipo in težave, ki jih imamo."

"Boljše igrati na Playstationu"

Za konec se je Kek dotaknil še razprtij med vodstvom nogometne zveze in navijači, ki se ne strinjajo s strogim režimom na stadionih: "Navijači so največji zaklad nogometa. Seveda sem proti huliganizmu. Potreben je pogovor brez fige v žepu. Ne vem, komu so v interesu prazni stadioni. V tem primeru bi bilo boljše igrati nogomet na Playstationu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.