Šport
26 ogledov

Kek: "Še nikoli tako popljuvan"

Kek Betis Rijeka Benito Villamarin Evropska liga EPA
Slovenski trener Matjaž Kek, ki v hrvaškem prvenstvu vodi moštvo NK Rijeka, je bil po nedeljskem jadranskem derbiju proti Hajduku, ki so ga zaradi del na Poljudu odigrali v Dugopolju, šokiran nad divjanjem navijačev

Jadranski derbi med Hajdukom in Rijeko, poln incidentov na in ob igrišču, se je sicer končal z remijem (1:1). Tekma je bila zaradi prenove splitskega stadiona Poljud v Dugopolju.

Vročekrvni splitski navijači so že v prvem polčasu trgali sedeže s tribun in jih metali proti reškim nogometašem. Tekma je bila zato tudi za nekaj minut prekinjena, a tudi po prekinitvi se je divjanje navijaške skupine Torcida nadaljevalo. Tarča huliganov je bil tudi Matjaž Kek, proti kateremu je poletelo kar nekaj stolov in drugih predmetov, a se je vse skupaj končalo brez poškodb. Hrvaški mediji so derbi slikovito opisali kar kot "pekel v Dugopolju".

"Nismo želeli igrati tu"

"Težko nam je bilo igrati v takšnem vzdušju, ko smo se morali med tekmo izmikati stolom in drugim predmetom, da ni prišlo do nesreče. Ne razumem, zakaj je prišlo do takšnega divjanja in kdo to potrebuje. Ne vem, od kod prihaja toliko sovraštva, pa naj bo to na Reki ali tu na tribunah. Kot ste videli, mi na igrišču ne spodbujamo sovraštva. Nogometaši Rijeke in Hajduka so odigrali pravo moško tekmo, a na koncu skupaj zapustili zelenico. Jaz sem tujec, a še nikoli v življenju me niso tako popljuvali kot danes tu," je Kek za Index dejal po tekmi in obsodil tako navijače Hajduka kot tudi navijače Rijeke, ki so prav tako sodelovali v incidentih.

"Kako bi se vi počutili, če bi vam okoli glave leteli stoli? Nismo želeli igrati tu v Dugopolju, tudi Hajduk tega ni želel. Odločitev je bila očitno napačna. Tekma bi morala biti prekinjena. Kot nogometaš sem igral tudi v bosanski ligi, a česa podobnega na tribunah še nisem doživel," je še dejal Kek.

Komentarjev 1