Šport
19 ogledov

Kek: "Nekateri se bodo morali zamisliti"

Kek Betis Rijeka Benito Villamarin Evropska liga EPA
Trener Rijeke je bil zelo nezadovoljen s predstavo svoje ekipe na gostovanju pri Standardu, kjer so hrvaški prvaki doživeli nesrečen, a zaslužen poraz (2:0).

Pred uvodnim srečanjem skupinskega dela Evropske lige so bili v taboru Rijeke optimistični, v njihov prid so govorili tudi rezultati. Rečani so bili do četrtkovega večera namreč nepremagani na zadnjih devetih evropskih tekmah, v letošnji sezoni, ki za moštvo Matjaža Keka traja že od sredine julija, so doživeli le en poraz. Na drugi strani je Standard zelo slabo startal v belgijsko prvenstvo, kjer je zadnjo zmago zabeležil na začetku avgusta.

Na četrtkovi tekmi v Liègu je bilo opazno, da domači ne "pokajo" od samozavesti, toda nogometaši Rijeke, za katere sta celotno srečanje odigrala tudi Miral Samardžić in Goran Cvijanović, tega niso znali izkoristiti. Ivan Krstanović je imel, kljub površni igri Hrvatov, dve lepi priložnosti pri izidu 0:0, vendar je obe zapravil zaradi pomanjkanja koncentracije. 

Neupravičeno razveljavljen zadetek

Domači so si uspeli pripraviti več priložnosti, v 74. minuti pa je njihov nalet po prekinitvi z udarcem z glavo kronal branilec Laurent Ciman. V 82. minuti smo videli najbolj sporen trenutek srečanja, ko so bolgarski sodniki, zaradi grobe napake prvega pomočnika, neupravičeno razveljavili zadetek Marka Vešovića, ki naj bi bil v prepovedanem položaju. Vendar pa Črnogorec, ki je po odlični podaji Cvijanovića prekrasno zadel, niti približno ni bil v "offsidu" (morda je sodnika zmedel Krstanović, ki je bil v očitnem, toda pasivnem prepovedanem položaju). Domači so ponujeno znali izkoristiti, zmago je zapečatil Vinícius Araújo, prav tako z glavo, v 87. minuti.  

"Premagali smo sami sebe," je po tekmi vidno jezen povedal Kek. "Samo naivna ekipa, kot smo bili mi danes, prejema takšne zadetke. Nismo bili agresivni pri prekinitvah in odbitih žogah, samo gledali smo jih. Dobili smo gola, kot da smo v osnovni šoli. Dobili smo gol iz prekinitve. Kako naj igralcu drugače pojasnim, da mora stati povsem zraven nasprotnika, kot tako, da mu stvar narišem? Nekateri posamezniki se bodo morali resno zamisliti," je pred kamerami HTV po srečanju besnel Kek.

"Posamezniki mislijo na preveč stvari"

Štajerskega stratega je še posebej razočarala predstava nekaterih nosilcev igre. Čeprav ni želel navajati imen, je bilo jasno, da je med njimi tudi prvi strelec kluba Andrej Kramarić, ki je bil zamenjan po dobri uri igre. "Posamezniki mislijo na preveč stvari, premalo na Rijeko. Razočaran sem, veliko smo se pogovarjali v zadnjih treh, štirih dneh, vendar mi ni bilo všeč, kako se nekateri obnašajo. Ko nekateri ključni igralci na terenu dajo od sebe le 70 ali 80 odstotkov tistega, kar so sposobni, potem Rijeka nima možnosti za zmago," je pojasnil Kek.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance je najbolj obžaloval dejstvo, da bi moštvo z obale Kvarnerskega zaliva ob malce bolj angažirani igri lahko iztržilo precej več. "Očitno bomo morali še več trenirati. Če bi bili malce bolj živahni in konkretni 30 metrov od njihovega gola, bi jim lahko naredili marsikaj. Namesto tega pa smo dobili neumna zadetka," je še povedal Kek, ki ga v naslednjem kolu Evropske lige čaka obračun na Kantridi z branilko naslova Sevillo.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.