Šport
12 ogledov

Kek: "Iščemo svoje mesto pod soncem"

Matjaž Kek Stuttgart Rijeka Evropska liga kvalifikacije intervju zmaga Youtube
Slovenski trener na klopi Rijeke bo danes, tudi z Goranom Cvijanovićem in Miralom Samardžićem v kadru, gostoval v Liègu pri Standardu. Kek napoveduje pogumno igro z dvema napadalcema.

Moštvo Rijeke je pod vodstvom Matjaža Keka neporaženo že na zadnjih devetih evropskih tekmah. Hrvaški podprvaki so dobili vseh šest letošnjih kvalifikacijskih tekem za Evropsko ligo, v kateri so lani v skupinskem delu zabeležili štiri remije in dva poraza, zadnji neuspeh so zabeležili v tretjem kolu na gostovanju proti Lyonu.

Danes Rečani gostujejo pri belgijskem Standardu, ki je v globoki krizi. Na zmago namreč čaka že sedem tekem, zadnji uspeh je zabeležil na začetku avgusta. "Mene ne bodo pretentali ti njihovi malce slabši rezultati. V Evropi igrajo mnogo bolje kot v prvenstvu," je pred tekmo v Liègu povedal Kek, poroča 24sata.

Z dvema napadalcema

Po lanskem uspešnem nastopanju na evropski sceni so apetiti reških navijačev razumljivo zrasli. Kek, kot skoraj vedno, umirja evforijo. "Kar se tiče Evrope smo sedaj izkušenejši, vendar imamo precej novih igralcev. Standard je vsaj za dva razreda boljši kot vsi klubi, s katerimi smo se v tej sezoni pomerili v Evropi," zatrjuje Kek, ki je z Rijeko v poletnih mesecih izločil budimpeštanski Ferencvaroš, ferski Vikingur in moldavski Šerif.

"Zagotovo bomo igrali z dvema napadalcema. Morda bosta malce drugače postavljena, toda želimo igrati odprto, skušali bomo diktirati naš ritem in igrati pogumno," je dejal Kek, ki zaradi poškodbe hrbta ostal brez Anasa Sharbinija, za nastop pa sta vprašljiva tudi Brazilec Moisés in Marin Leovac. "Mi iščemo svoje mesto pod soncem. Smo v družbi velikih klubov, toda moramo biti optimisti," je zaključil štajerski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.