Šport
25 ogledov

Kek: "Tudi meni raste apetit"

Kek Rijeka Real Betis Evropska liga Kantrida Goran Stanzl/PIXSELL
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek z Rijeko še ne namerava zaključiti zmagovitega prvenstvenega niza, ki traja že od zgodnje pomladi.

Štajerski strokovnjak pri naših južnih sosedih še naprej postavlja mejnike. V lanski sezoni je Matjaž Kek nogometaše Rijeke prvič popeljal v skupinski del Evropske lige in osvojil pokalno lovoriko, v novem tekmovalnem obdobju je moštvo s Kvarnerja že dvignilo trofejo za hrvaški superpokal po zmagi proti zagrebškemu Dinamu.

V letošnji sezoni je Rijeka slavila na obeh dosedanjih prvenstvenih tekmah in dobila tudi vse tri evropske tekme - dvakrat je padel madžarski Ferencvaroš, enkrat pa ferski Vikingur. V elitni Hrvaški nogometni ligi (HNL) so Rečani, vključno s koncem lanske sezone, zmagali že na enajstih zaporednih tekmah, kar je rekord kluba s Kantride.

Komplimenti kolegu

"Enajst zmag zapored? Ne spomnim se, da bi že kdaj imel takšen niz. Tudi lani smo dobro začeli sezono," je pred gostovanjem v Pulju dejal Kek. "Vidim in slišim, da vsem po mestu raste apetit (po uspehih, op. a.). Tudi meni raste. Kaj velja enajst zmag zapored, če za njimi ne pride tudi dvanajsta in nato trinajsta?," je ambiciozno povedal nekdanji trener Maribora pred tekmo proti Istri na stadionu Aldo Drosina.

Kek je pred istrsko-kvarnerskim derbijem "šmekersko" popihal na dušo domačemu trenerju Igorju Pamiću, ki ga mnogi obtožujejo, da se pogosto poslužuje preveč obrambne taktike. "On dela najbolje možno s tistim, kar ima na razpolago. Je mojster svojega poklica," je Mariborčan povedal o kontroverznem domačem strategu.

"To, kar delamo, je fantastično"

Rijeka je praktično že v četrtem, zadnjem predkolu Evropske lige, potem ko so hrvaški podprvaki v tretjem predkolu v gosteh pri Vikingurju visoko slavili (1:5).

"To, kar v Evropi počnemo mi, Dinamo in Split je fantastično. Prepričan sem, da bo tudi Hajduk napredoval, v Kazahstanu je izgubil le zaradi nesrečnih okoliščin. Najlažje je sedeti doma na kavču in gledati Barço, Real, Manchester United... Naša liga se izboljšuje. Če bi bilo še več udobja na stadionih, potem bi bilo še precej več gledalcev," je o vzponu HNL dejal Kek.

HNL zgled za ostale "jugo" lige

Hrvaški klubi so letos odlični v evropskih tekmovanjih. Rijeka je z nogo in pol že v zadnji fazi kvalifikacij Evropske lige, RNK Split je na prvi tekmi doma prav tako zmagal, v Parku mladeži je padel Černomorec iz Odese (2:0). Hajduk je po dominaciji v polju in nezbranosti pri prekinitvah izgubil v gosteh pri Šahtarju iz Karagandija (4:2), a je njihov trener Igor Tudor po tekmi odločno zatrdil, da bo Hajduk tista ekipa, ki bo napredovala v 4. predkolo. V kvalifikacijah za Ligo prvakov je Dinamo, tako kot Maribor, blizu uvrstitve v naslednje kolo, saj je na Danskem slavil pri Aalborgu (0:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.