Šport
13 ogledov

Kekova Rijeka s petardo v 4. predkolo

Matjaž Kek Rijeka Simon Maljevac
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z Rijeko v tej sezoni še neporažen na vseh treh frontah. V sredo so hrvaški podprvaki zabeležili novo visoko evropsko zmago.

Na Ferskih otokih je HNK Rijeka s "petardo" (1:5) odpravila domači Vikingur, tako bo povratna tekma na Kantridi prihodnji teden zgolj formalnost. Rečani so praktično že v četrtem, zadnjem predkolu Evropske lige

"Dobili smo to, po kar smo prišli. Ne bom izpostavljal posameznikov, ampak celotno ekipo Rijeke, ki je igrala profesionalno, z vrhunskim pristopom in brez podcenjevanja," je za klubsko spletno stran povedal Matjaž Kek.

V drugem delu potrdili napredovanje

"Tu in tam je bila kakšna napaka, ampak delo posameznika nikoli ne more izničiti dela ekipe in tako je tudi bilo. Imamo skupino nogometašev, ki se medsebojno spoštuje, ki dobro komunicira. Vsi so se pripravljeni žrtvovati za soigralca in to se je danes videlo," je bil Mariborčan zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Rijeka je v Torshavnu povedla v 15. minuti z golom Marka Leskovića, v 35. je izenačil Hallur Hansson. Ob koncu prvega dela je Hrvate v prednost spet povedel Zoran Kvrzić, v drugem polčasu pa so zadeli še Adis Jahović, še enkrat Kvrzić in Andrej Kramarić. Rečani so v prejšnjem predkolu izločili madžarski Ferencvaroš.

Ena lovorika že "pod streho"

V pretekli sezoni je Kek s svojimi varovanci poskrbel za nogometno pravljico v Reki, ki očitno še vedno traja. Lani je HNK Rijeka v prvi hrvaški ligi zaostala le za zagrebškim Dinamom, uspela pa se je dokopati do pokalne lovorike. Letošnjo sezono je začela z zmago v hrvaškem superpokalu, v Evropi je zmagala na vseh treh dosedanjih tekmah, tudi v prvenstvu ima stoodstotni izkupiček.

HNL zgled za sosede

Lani se je Rijeka uvrstila v skupinski del Evropske lige, tam je igral tudi Dinamo. Tudi letos gre hrvaškim klubom zelo dobro. Zagrebčani so na pragu uvrstitve v zadnje predkolo Lige prvakovSplit je v četrtek doma premagal ukrajinski Černomorec (2:0), njihov mestni tekmec Hajduk pa lahko na povratni tekmi na Poljudu spreobrne zaostanek s tekme pri Šahtarju iz Karagandija(4:2). HNL je letos lahko zgled za ostale lige na področju bivše Jugoslavije, ki imajo v začetku avgusta le še po enega predstavnika v evropskih pokalih, nekatere pa še tega ne.

Evropska liga, 3. predkolo (prve tekme):

Šahtar Karaganda : Hajduk Split 4:2 (2:1)
Astana : AIK Solna 1:1 (1:1)
Nefči Baku : Čihura Sačhere 0:0 (0:0)
Astra Giurgiu : Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Ruch Chorzow : Esbjerg 0:0 (0:0)
Dinamo Moskva : Hapoel Kirjat Šmona 1:1 (0:0)
Elfsborg : Hafnarfjördur 4:1 (0:0)
Omonia Nikozija : Metalurg Skopje 3:0 (2:0)
Dinamo Minsk : Cluj 1:0 (0:0)
Göteborg : Rio Ave 0:1 (0:1)
Kardemir : Rosenborg Trondheim 0:0 (0:0)
Brommapojkarna : Torino 0:3 (0:1)
PSV Eindhoven : St. Pölten 1:0 (0:0)
Mlada Boleslav : Olympique Lyon 1:4 (0:2)
Trenčin : Hull City 0:0 (0:0)
Young Boys : Ermis Aradippou 1:0 (0:0)
Zorja Lugansk : Molde 1:1 (0:0)
Zulte-Waregem : Šahtar Soligorsk 2:5 (1:3)
Petrolul Ploiesti : Viktoria Plzen 1:1 (0:0)
Vikingur Goeta : Rijeka 1:5 (1:2)
Split : Černomorec Odesa 2:0 (1:0)
Cercle Brügge : Broendby 3:0 (2:0)
Mainz 05 : Asteras Tripolis 1:0 (1:0)
Diosgyör : Krasnodar 1:5 (0:2)
Stjarnan Gardeabaer : Lech Plzen 1:0 (0:0)
Real Sociedad : Aberdeen 2:0 (0:0)
Sarajevo : Atromitos Atene 1:2 (1:1)
St. Johnstone : Spartak Trnava 1:2 (0:1)
Grödig : Zimbru Kišinjev 1:2 (0:1)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.