Šport
19 ogledov

Kanarčki leteli po Bakuju

FC Koper SPS/nkolimpija.si
Koper je v drugem predkolu Lige Evropa presenetljivo slavil na gostofanju pri bogatem Nefčiju iz Bakuja. Kanarčki so zmagali z 2:1. Goričani so z 1:4 klonili pri Moldeju.

Koprski nogometaši so proti favoriziranemu Nefčiju v Bakuju iztržili izid, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje v naslednje predkolo. Kanarčki so se izkazali z učinkovitostjo, saj so dvakrat zadeli iz redkih priložnosti, svoje delo pa je odlično opravil tudi novinec med vratnicama Božidar Radošević.

Primorci so na tekmi povedli v 24. minuti. Goran Galešić je prodrl po desni strani v kazenski prostor in na koncu ukanil še vratarja Sašo Stamenkovića. Koprčani so podvojili prednost v 41. minuti, ko je po podaji Miroslava Ćovila zadel Matej Palčič, ko je spretno zadel z glavo in žogo v visokem loku poslal v mrežo. Gostiteljem je tik pred koncem polčasa uspelo znižati zaostanek z golom Araza Abdulajeva, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu so imeli Azerbajdžanci pobudo, v 61. minuti tudi zatresli okvir vrat prek Juliusa Wobaya, na drugi strani so Koprčani čakali na protinapade, ki pa jih ni bilo prav veliko. V 81. minuti je rezervist Samir Masimov le za malo zgrešil cilj z 20 metrov, Radošević, eden junakov zmage, pa je že v sodniškem dodatku ustavil še nevaren poskus Bruna Bertuccija.

Poraz z 1:4

Novogoriške nogometaše na povratni tekmi čaka težko delo, saj so si na Norveškem s porazom z 1:4 proti Moldeju močno otežili položaj pred povratno tekmo. Predvsem v prvem polčasu so bili Norvežani boljši tekmec in kar trikrat ugnali Vasjo Simčiča

Norvežani so bili tisti, ki so v uvodu tekme igrali konkretneje, zapravili nekaj priložnosti, v 16. minuti pa je Joona Toivio premagal Vasjo Simčiča za vodstvo z 1:0, potem ko je v mrežo iz bližine spravil odbito žogo. Novogoričanom se je lepa priložnost ponudila v 26. minuti, vendar je neoviran Dejan Žigon v ugodnem položaju malce na levi strani kazenskega prostora slabo zadel žogo in jo poslal precej mimo vrat.

V 36. minuti je Luka Majcen nevarno ogrozil vrata domačih, a je bil Orjan Haskjold na mestu. Že v naslednji akciji so domači podvojili prednost, ko je Vegard Forren izvedel prosti strel z več kot 20 metrov, žoga je oplazila živi zid in presenetila Vasjo Simčiča. Ta je moral v prvem polčasu še enkrat pobrati žogo iz svoje mreže, in sicer v 42. minuti, ko je Forren zadel z bele točke, potem ko je najstrožjo kazen zakrivil Alen Jogan po prekršku nad Martinom Linnesom.

V drugem polčasu je Solomon Enow vsaj na trenutke nekoliko poživil igro Gorice, a je bila ta vseeno slabši tekmec. Domači so prevladovali, brez posebnih težav nadzorovali tekmo in posest žoge, a v 70. minuti so gosti vseeno prišli do zadetka, ko je Luka Majcen zadel z bele točke po prekršku Harmeeta Singha. Molde je zmago potrdil v 88. minuti, ko je lepo izigral obrambo, žoga se je znašla pri povsem samem Magneju Hosethu, ta pa je brez težav še enkrat premagal goriškega čuvaja mreže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.