Šport
11 ogledov

Še tretji Slovenec pri Chievu

valter birsa EPA
V naslednji sezoni bo dres italijanskega prvoligaša Chieva nosil tudi Valter Birsa. Ta bo za novi klub igral kot posojeni nogometaš Milana.

"Zelo sem zadovoljen, ker se bom pridružil Chievu. Za mano je sezona, ki se je dobro začela, končala pa precej slabše. Po najboljših močeh se bom trudil upravičiti zaupanje, ki ga je pokazal klub. Govoril sem s trenerjem, zame ima velike načrte, za zaupanje se mu zahvaljujem," je za klubsko televizijo Chieva dejal Valter Birsa, ki bo v Veroni zaigral kot posojeni nogometaš Milana

Primorec bo tako postal četrti Slovenec, ki bo nosil dres letečih oslov. V klubu ga bosta pričakala reprezentančna soigralca Boštjan Cesar in Dejan Lazarević, za Chievo pa je v preteklosti igral tudi sedanji član španskega Villarreala Bojan Jokić. "Klub in mesto dobro poznam, Bojan in Boštjan sta mi veliko povedala. Tudi sam že nekaj časa igram v Italiji, zato Chievo zame ni neznanka," je še povedal vezist. Pri Milanu kot edini Slovenec ostaja mladi Žan Benedičič, Maks Barišić se je namreč že vrnil v Catanio.

Novega delodajalca ima tudi branilec Miral Samardžić. Ta se iz moldavskega Šerifa seli v Rijeko. Podpisal je dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Novim soigralcem, ki jih zelo uspešno vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, naj bi se pridružil danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.