Šport > Nogomet
7 ogledov

Allegri hvali Birso: ''On je inteligenten''

Valter Birsa EPA
Trener AC Milana Massimiliano Allegri je pred tekmo s Sampdorio povedal nekaj lepih besed na račun slovenskega nogometaša Valterja Birse.

AC Milan se bo v šestem kolu italijanske Serie A pomeril s Sampdorio, trener rossonerov Massimiliano Allegri pa ima pred tekmo na San Siru pred seboj en sam cilj: zmaga!

Italijanski prvoligaš, za katerega igra tudi slovenski vezist Valter Birsa, je v petem kolu remiziral z Bologno (3:3), Allegri pa rezerve vidi predvsem v obrambi. ''Potrebno bo bolje braniti, saj prejmemo preveč golov. Kljub vsemu smo proti Bologni trikrat zadeli. Goli, ki smo jih prejeli, so bili posledica osamljenih incidentov. Znake bo treba bolje prepoznati in trdo delamo na tem,'' je povedal Allegri.

Allegri: Moramo zmagati

Milan se trenutno nahaja na 12. mestu lestvice najmočnejše italijanske lige in nujno potrebuje zmago, če želi ujeti priključek z najboljšimi ekipami na Apeninskem polotoku. ''Moramo zmagati. Počasi moramo nadoknaditi točke, ki smo jih izgubili, in do božica priplezati nazaj na vodilna mesta,'' je povedal italijanski strateg, ki bo na tekmi Lige prvakov proti Ajaxu lahko ponovno računal na Stephana El Shaarawyja in Maria Balotellija, ki prestaja kazen treh tekem zaradi incidenta na tekmi proti Napoliju.

''Čas je, da dokončno zapremo to poglavje. Mario je osredotočen na tekmo proti Ajaxu. Nima smisla v nedogled govoriti o njegovi kazni. Moramo ga podpreti in poskrbeti, da bo v pravem stanju za igro. Le upamo lahko, da mu bo kazen pomagala odrasti,'' je povedal Allegri.

Birsa kvaliteten, Kaká okreva

Na tekmi proti Bologni je v 64. minuti na zelenico stopil Valter Birsa. ''Birsa je zelo inteligenten nogometaš, ki ima ogromno kvalitet,'' je povedal Allegri, ki bolj na široko ni želel razpravljati. Kaj pa Kaká? ''Okreva. Dobro mu gre,'' je dodal Italijan.

Lestvice ne gleda več

Pogled na lestvico Serie A ni takšen, kot si je Allegri želel pred začetkom seozne. ''Pred sezono sem imel veliko upanja. Stvari se niso odvile po pričakovnjih, zato lestvice ne gledam več. Ponovno jo bom pogledal v času božica, ko bomo v drugačnem položaju. Moja samozavest izhaja iz zaupanja do nogometašev. Vsi trdo delajo. V primerjavi z lansko sezono igramo boljši nogomet, vendar plačujemo visoko ceno za padce koncentracije,'' je zaključil Allegri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.