Šport
46 ogledov

Keka sekunde ločile od zmage proti Sevilli

Matjaž Kek Rijeka Simon Maljevac
Zadetek, ki ga je v sodniškem podaljšku zabil napadalec Seville Stéphane Mbia, je nogometašem Rijeke preprečil zmago proti branilcem lovorike v Evropski ligi. Kljub nesrečnemu remiju (2:2) je bil Matjaž Kek zadovoljen z igro svojega moštva.

"Kot kaže nam manjka nekaj izkušenj in predrznosti, vendar se po takšni tekmi nimamo česa sramovati. Svojim igralcem sem v slačilnici dejal, da so proti velikem tekmecu iztržili velik rezultat," je na tiskovni konferenci po koncu dvoboja povedal Matjaž Kek, ki je vendarle malce žaloval za izgubljenima točkama: "Zmago smo imeli v rokah, kar dokazuje, da smo naredili dober posel, vendar smo plačali davek neizkušenosti."

Po zaostanku ob odmoru z 0:1 je moštvo s Kantride ob podpori s tribun v drugem polčasu zaigralo kot prerojeno in z zadetkoma Andreja Kramarića ter Zorana Kvržića preobrnilo rezultat v svojo korist. V sodniškem dodatku je Sevilla krenila na vse ali nič in prišla do izenačenja, kar je nekatere domače nogometaše močno šokiralo.

Solze v slačilnici

"Videl sem, da so nekateri fantje skoraj jokali, kljub temu, da smo proti branilcem naslova osvojili točko," je pojasnil Kek, ki se je ob izenačujočem zadetku zelo razjezil zaradi slabe reakcije svojih branilcev, po koncu tekme pa je hladne glave remi ocenil kot velik uspeh.

"Ponosen sem, ker smo prikazali pravi nogomet. Malce mi je žal, ker smo padli v končnici, obenem pa smo v tekmo krenili s prevelikim spoštovanjem do tekmecev. Ko smo se sprostili, smo zaigrali tako kot znamo. Tudi proti Sevilli smo napadali, kar je velika stvar," je zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.