Šport
29 ogledov

Kek: "Doma lahko premagamo vsakogar"

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
Trener Rijeke je zabeležil svojo prvo zmago v Evropski ligi, potem ko je na Kantridi padel Feyenoord (3:1). Junak dvoboja je bil domači napadalec Andrej Kramarić, ki je zabil vse tri gole za hrvaške podprvake.

"Mislim, da smo zasluženo zmagali v tem odprtem dvoboju. Na začetku smo reagirali slabo, nato pa smo s pritiskanjem na njihovo zadnjo linijo vzpostavili ravnotežje. Naš prvi gol je za nogometne učbenike. Ob koncu tekme smo bili zreli, očitno smo se nekaj naučili iz tekme s Sevillo. Igrali smo odlično in povsem zasluženo zmagali," je po srečanju dejal Matjaž Kek, ki je s svojimi varovanci z zmago proti Feyenoordu (3:1) najavil resno kandidaturo za uvrstitev v izločilne boje Evropske lige.

Hrvaški podprvaki imajo po treh kolih štiri točke, tako kot belgijski Standard, ki je Rijeki v Liègu  prizadejal edini letošnji evropski poraz (2:0). Na vrhu je s petimi točkami branilka naslova Sevilla, ki je v drugem kolu na Kantridi izvlekla točko v zadnjih trenutkih (2:2), zadnji je Feyenoord s tremi točkami.

"Pred nami odprte karte"

"Čestitke igralcem, to je velika nagrada za naše delo. Končno je prišla ta zmaga (v Evropski ligi, op. a.) in sedaj so pred nami odprte karte. Že pred začetkom skupinskega dela sem dejal, da bomo enakovreden tekmec vsem. To veliko slavje je nagrada za vse v klubu, za navijače in za celotno mesto," je svoje nogometaše pohvalil štajerski strateg. Goran Cvijanović je za domače odigral celotno srečanje, branilec Miral Samardžić pa se je vrnil po poškodbi in igral od 65. minute.

Rijeka je v devetem poskusu zabeležila svojo prvo zmago v skupinskem delu Evropske lige. V lanski sezoni so v skupini z Betisom, Lyonom in Vitório Guimarães štirikrat remizirali in dvakrat izgubili, letos pa so pred četrtkovo tekmo izgubili s Standardom in remizirali s Sevillo.

"Feyenoord bo na povratni tekmi silovit"

"Feyenoord bo na povratni tekmi gotovo silovit, toda naša skupina je težka in nihče ne more ničesar garantirati. Pri Rijeki imamo kvaliteto in igralca (Andreja Kramarića, op. a.), ki realizira in nadgradi naš trud in to je za nas velik kapital. Na Kantridi lahko premagamo vsakogar, to vemo, sedaj bomo skušali osvojiti še kakšno točko v gosteh," se je Kek z mislimi že usmeril proti naslednjim evropskim izzivom, ob tem pa ni pozabil pohvaliti Andreja Kramarića, ki je v zgolj 13 minutah dosegel "hat-trick" in bil tako najbolj zaslužen za zmago Rijeke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.