Šport
143 ogledov

"Samo 15 let ima. Popolnoma je brezskrbna"

Julija Lipnicka Jevgenij Plušenko umetnostno drsanje EPA
Nova ruska zvezda Julija Lipnicka je postala najmlajša umetnostna drsalka, ki je osvojila olimpijsko zlato.

A kljub uspehu ostaja "zlatooka" 15-letnica Julija Lipnicka osredotočena na posamična nastopa, ki bosta 19. in 20. februarja. Če bo tudi takrat najboljša, bo postala prva ruska drsalka z olimpijskim zlatom v posamični preizkušnji.

Po nedeljski ekipni zmagi je mlada Lipnicka pred domačimi navijači skoraj zasenčila svojega kolega, veterana umetnostnega drsanja Jevgenija Plušenka. A Lipnicka ostaja trdno na tleh, saj se je po sprejemu pri ruskem predsedniku Vladimirju Putinu vrnila v Moskvo, kjer že pridno trenira za posamična nastopa.

Začela pri štirih letih

Pravi namreč, da se lahko v Moskvi bolj v miru pripravlja. V Sočiju je imela urnik, kdaj je lahko trenirala, ure pa ji včasih niso ustrezale, še zlasti če je imela na voljo termin za trening zgodaj zjutraj. Poleg tega ni mogla niti spati, saj ji je neprestano zvonil telefon – večinoma je šlo za klice novinarjev.

Lipnicka je začela trenirati pri štirih letih, pri 11 letih pa se je skupaj z mamo preselila v Moskvo, saj je postala varovanka trenerke Eteri Tutberidze. Leta 2012, v prvem letu, ko je tekmovala v mladinski ligi, je že osvojila naslov svetovne prvakinje.

Zgrabila jo je trema

Pohvalne besede Lipnicki imajo tudi njene konkurentke. Američanka Gracie Gold, ki je v nedeljo končala na drugem mestu, je glede gibčnosti Lipnicke dejala, da sploh "nima hrbtenice, vendar pa ima železne kosti". Prav tako je bila 18-letna Goldova navdušena nad duševno pripravljenostjo mlade Rusinje. "Samo 15 let ima. Popolnoma brezskrbna je," je opozorila.

Vendar pa Lipnicka priznava, da jo je zgrabila trema sredi izvajanja vaje, zato po njenih besedah tudi skoki niso bili popolni. Vendarle pa je zadovoljna s končnim izkupičkom 141,51 točke, kar je njen osebni rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.