Šport
24 ogledov

Sani: "V tekmo z dvignjeno glavo"

Sani se je boril, a Turke je bilo nemogoče zaustaviti, pravi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sani Bečirović bo imel v obračunu z Avstralci pomembno vlogo. Da mu igra kengurujev leži, je dokazal na turnirju Borislava Stankovića na Kitajskem. "Enostavno vemo, da želimo to tekmo dobiti."
Kdo bo zmagal in za koliko točk? Povejte v Žurnalovi stavnici na našem facebookovem profilu. Vabljeni k sodelovanju. Prvi že stavijo na Slovence!

Devetindvajsetletni Sani Bečirović je bil na Kitajskem zelo razpoložen. Kengurujem je v prvem dvoboju, ki ga je Slovenija izgubila, nasul 15 točk, v finalu, kjer so bili izbranci selektorja Memija Bečirovića boljši tekmec, pa še pet točk več. "Da bomo igrali proti Avstraliji, smo izvedeli takoj po tekmi z Iranom. Z njimi smo že igrali na Kitajskem. Grez za izjemno čvrsto, kakovostno ekipo. Ampak dobro se bomo pripravili," pravi Sani. Kaj je odločilo finalni obračun turnirja na Kitajskem? "Čvrsta, moška igra. So izjemno močni, agresivni. Če začutijo, da se jim je tekmec podredil, kot smo se mi na prvi tekmi na tistem turnirju, potem so še dvakrat bolj nevarni kot sicer."

Slovenija je imela proti Iranu lepo priložnost, da bi popravila igro proti conski obrambi. A težave so bile v prvem polčasu spet prisotne. "Preveč se uspavamo. Mislimo, da bomo z dvema metoma rešili tekmo. v drugem polčasu je bilo dosti boljše, vsaj kar se pretoka žoge in odprtih metov tiče," je povedal mlajši Bečirović, ki je zadovoljen, da ima slovenska izbrana vrsta do prvega izločilnega boja dva dneva premora: "Dva dneva sta idealna. Vse kar je več, bi bilo enostavno predolgo. Prišlo bi do nervoze. Vse kar bi bilo manj, pa bi bilo enostavno premalo časa, da se res dobro spočiješ. Dva dneva sta ravno prav za to, da bomo proti Avstralcem pravi." Tudi proti kengurujem bo zaigral z opornico za ramo, čeprav se ogreva že brez nje. "Razliko je čutiti, ampak enostavno si še ne upam igrati brez opornice. Ogrevam se brez nje in občutek je povsem drugačen. Tokrat sem bil že na meji, da jo vržem stran. Enostavno me moti, po drugi strani pa je zdravje na prvem mestu. Ne upam si tvegati."

Čvrsta, moška igra. So izjemno močni, agresivni.
Sani Bečirović

Slovenija ima v nedeljo ob 17. uri po slovenskem času zgodovinsko priložnost za prvo uvrstitev med najboljših osem na svetu. A ta misel ne krati spanca slovenski reprezentanci. "Mi se s tem ne obremenjujemo. Enostavno vemo, da želimo to tekmo dobiti. Vemo, da kakovost imamo, saj smo to na tem turnirju že dokazali. V tekmo bomo šli z visoko dvignjeno glavo. Smo dovolj kvalitetni, da premagamo Avstralce."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.