Šport
61 ogledov

Sara Isaković brez finala OI

sara isaković
1/13
Stanko Gruden/STA
Sara Isaković se ni uvrstila v finale olimpijskih iger na 200 prosto. S časom 1:58,47 je osvojila sedmo mesto v svoji skupini, skupaj 14., in tako ne bo imela možnosti za obranitev pekinškega srebra.

Slovenska plavalka Sara Isaković, nosilka srebrne medalje iz Pekinga 2008, je v polfinalu olimpijskega nastopa na 200 metrov prosto v svoji skupini osvojila sedmo mesto s časom 1:58,47 in ostala brez finalnega nastopa. V tej skupini je bila najhitrejša Avstralka Brone Barratt (1:56,08). V drugi skupini je bila najhitrejša branilka naslova iz Pekinga Italijanka Federica Pellegrini (1:56,67). Skupno je Isakovićeva v tej disciplini osvojila 14. mesto.

sara isaković olimpijske igre polfinale | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Isakovićeva je v London pripotovala s precej slabšim časom kot pa ga je plavala na zadnjih OI v Pekingu. Debelih pet sekund počasneje od izida kariere pred štirimi leti je plavala nazadnje na mitingu v Radovljici, tudi njen prijavljeni čas ni napovedoval boja za finale. A v kvalifikacijah je šlo. Dosegla je zadnji, 16. čas in obljubila, da bo šlo popoldan še hitreje. Tudi to ji je uspelo, a ni bila dovolj hitra za torkov večerni finale.

“Kaj naj rečem, malo sem žalostna, saj sem ciljala na finale. Sploh glede na počutje sem računala na boljši rezultat. Na olimpijskih igrah ne morem plavati le pol sekunde bolje kot na evropskem prvenstvu. Ne vem, kaj mi je manjkalo, morda tiste hitrosti, čeprav sem se zadnjih 50 veliko bolje počutila kot zjutraj. To je zdaj še ena življenjska izkušnja, ki je pokazala, kaj sem dejansko dosegla pred štirimi leti, 1:54,9 bo eden najboljših časov na svetu. Zame so bile to tretje igre, kar je tudi uspeh, ne bom se razjokala, ker nisem v finalu, a želja je zanesljivo bila,” je uvodoma svoj nastop ocenila Sara.

Priznala je, da letos ni posvetila plavanju toliko pozornosti kot pred Pekingom, pač pa se je bolj osredotočila na študij v ZDA in na prvenstvo NCAA. “Pred OI v Pekingu sem celo leto posvetila plavanju, letos pa sem bila do marca na univerzi in končala NCAA prvenstvo. Če tega ne bi zaključila, bi imela v srcu praznino. Nato sem se vrnila domov, kjer sem vsak dan štiri mesece veliko trenirala. Mislim, da bi lahko dosegla ta finale, saj niso plavale tako hitro, kot sem pričakovala,” je povedala Isakovićeva.

Časi letos hudega napredka niso kazali: “Napredek je, čeprav tega po rezultatih ni videti. Na treningih mi je šlo bolje, psihično sem se dobro počutila, dala sem vse, kar je bilo možno. Ampak to je tako, ko imaš enkrat zelo lep uspeh, si potem žalosten, ko ti ne uspe. Pri sebi sem hotela še enkrat doživeti tisti užitek, ko vidiš, da je tvoj trud poplačan.”

S tem Isakovićeva še ni končala nastopov na igrah, skupaj z Uršo Bežan, Anjo Klinar in Mojco Sagmeister bo plavala še v štafeti 4×200 prosto v sredo. “Ne premišljujem za naprej, kaj bo po sezoni. Zdaj se bom osredotočila na štafeto, potem pa privoščila malo počitka, morda potrebujem le to, potem pa naredim ‘comeback’,” je še povedala Isakovićeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.