Šport
13 ogledov

Šarapova Hercogovi zavezala kravato

Polona Hercog OP Francije Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je nastope na močnem teniškem turnirju serije WTA v kitajskem Pekingu z nagradnim skladom 4,8 milijona dolarjev končala v osmini finala.

Polona Hercog, ki se je na glavni del turnirja prebila skozi kvalifikacije, ni bila kos drugi nosilki, ruski teniški zvezdnici Mariji Šarapovi.

Kar 88 mest višje rangirana 25-letna Šarapova je 21-letni Slovenki oddala le dve igri v drugem nizu, v četrtfinale turnirja pa je napredovala po eni uri in 14 minutah dvoboja z izidom 6:0, 6:2. Šarapova se bo v naslednjem krogu pomerila z boljšo iz nemško-danskega dvoboja med Angelique Kerber in Caroline Wozniacki.

Hercogova je v drugem krogu premagala Rusinjo Jekaterino Makarovo, 20. igralko sveta, v prvem krogu pa je bila boljša od Rusinje Anastazije Pavljučenko. Tretja Rusinja Šarapova pa je prekinila slovensko napredovanje na turnirju. Po hitro dobljenem prvem nizu je kazalo, da bo tudi v drugem Šarapova Hercogovi zavezala kravato, vendar pa je Mariborčanki uspel break za izenačenje na 2:2, a je Šarapova v naslednji igri še šestič nasprotnici odvzela servis. Šarapova je tako brez težav napredovala v četrtfinale.

Izid, Peking, WTA (4,8 mio USD):
– osmina finala:

M. Šarapova (Rus, 2) : Polona Hercog (Slo) 6:0, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.