Šport
17 ogledov

Savšek v finalu z dvema dotikoma

Benjamin Savšek EPA
Kanuist v slalomu na divjih vodah Benjamin Savšek je zasedel šesto mesto.

Benjamin Savšek je po četrtem času v polfinalu nastopil kot sedmi v finalu. Na progi je bil zelo hiter, a sta ga boljše uvrstitve stala dva dotika vratic. Slovenec je bil nekoliko nepazljiv na 13. in 19. vraticah, ob prihodu v cilj pa je bil četrti. Za njim je nastopila še trojica kanuistov, Savšek pa je na koncu osvojil šesto mesto.

S tem je za dve mesti izboljšal uvrstitev s prejšnjih OI v Londonu 2012. Zlata v Riu se je veselil Francoz Denis Gagrgaud Chanut pred Slovakom Matejem Benušem in Japoncem Takuyo Hanedo.

"Seveda sem malce razočaran, saj vsi vemo, po kaj sem prišel v Rio. Napadal sem, dal sem od sebe, upal na najboljši razplet, žal pa sem naredil dva dotika. In to zelo nežna, sploh nisem vedel, da sem se dotaknil vratc. Štiri sekunde pribitka pa je malo preveč za naskok na vrh. Potrudil sem se, ni se mi izšlo, kaj drugega ne morem reči," so bile prve besede Ljubljančana, ki tako po petih kolajnah z največjih tekmovanj še naprej ostaja brez olimpijske kolajne.

Savšek je na koncu za stopničkami oziroma za Hanedo zaostal slabi dve sekundi. Na vrhu je Gargaut Chanut za 85 stotink sekunde ugnal Benuša, Hanedo pa za 3,27 sekunde. Nemec Sideris Tasiadis, ki je na OI 2012 osvojil srebro, danes pa bil najhitrejši v polfinalu, je v finalu z enim dotikom končal mesto pred Savškom.

V polfinalu četrti

Savšek je v polfinalu osvojil četrto mesto, a to ni pomenilo ničesar, saj v finalu vsa deseterica starta z istega izhodišča. Od Savška (1:38,70) so bili v polfinalu hitrejši Nemec Tasiadis (1:35,63), Španec Ander Elosegi (1:37,93) in Francoz Chanut (1:38,06). Dobro formo je Ljubljančan, eden favoritov za kanuistično odličje in osmi iz Londona 2012, pokazal že v kvalifikacijah, kjer je prav tako postavil četrti čas.

Sicer pa so vsi slovenski čolni uspešno prestali kvalifikacijske vožnje, tako bo kajakaš Peter Kauzer svoj polfinale veslal v sredo, v četrtek pa polfinalne preizkušnje čakajo še kajakašico Uršo Kragelj in dvojec Sašo Taljat/Luka Božič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.