Šport
27 ogledov

Schumacher kaže znake napredka

schumacher brawn EPA
Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1, Nemec Michael Schumacher, kaže znake napredka pri okrevanju po hudih poškodbah glave, ki jih je dobil pri smučanju decembra leta 2013 v francoskih Alpah, je dejal nekdanji šef Mercedesove ekipe Ross Brawn v pogovoru za BBC.

V nesreči se je Michael Schumacher tako hudo poškodoval, da je bil šest mesecev v nezavesti in ni bil sposoben hoditi. Kakšno je njegovo trenutno stanje, ni znano.

"Družina se je odločila, da Michaelovo okrevanje zaščitijo pred javnostjo in to moram spoštovati. Pojavljajo se opogumljajoči znaki in vsi vsak dan molimo, da jih bi videli še več. Težko kaj več rečem in hkrati spoštujem zasebnost družine," je dejal Ross Brawn, ki je sodeloval s Schumacherjem pri vseh njegovih sedmih naslovih.

"Vse, kar lahko rečem, je, da se pojavlja veliko namigovanj o njegovem stanju. Večina je napačna in le molimo in upamo, da bomo videli napredek in da bomo nekdaj videli Michaela, kako si je opomogel po teh hudih poškodbah," je še povedal Brawn.

Schumacher je pri smučanju padel in z glavo zadel v skalo. Dolgo je bil v bolnišnicah v Grenoblu in Lozani, preden so ga septembra 2014 prepeljali na njegov dom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.