Šport
47 ogledov

Še en državni rekord

tjaša vozel london 2012 Stanko Gruden/STA
Tretji dan plavalnega EP v Chartresu so si Slovenci priborili pet popoldanskih nastopov. Najbolj je z državnim rekordom na 100 prsno v jutranjem nastopu presenetila Tjaša Vozel, Tanja Šmid se je v finale uvrstila kot rezerva, v finalu pa so tudi Emil Tahirovič in Damir Dugonjić na 50 prsno ter svetovni rekorder Peter Mankoč na 100 mešano.

Tjaša Vozel, plavalka kranjske Zvezde, je še enkrat več potrdila dobro formo in tudi na 100 prsno postavila nov slovenski rekord in zasedla sedmo mesto. Z 1:07,50 je pred tedni postavljen rekord na Dunaju izboljšala še za 28 stotink sekunde in upa, da bo v polfinalu lahko dodala še kaj ter si priplavala prvi evropski finale v članski konkurenci. Za vsega eno mesto je polfinale v tej disciplini zgrešila 17. Tanja Šmid, a se je po odpovedi Britanke Siobhan Marie O'Connor prav tako zavihtela v popoldanski program.

"Res sem zadovoljna. Začela sem počasi in na koncu sem še imela nekaj rezerve, saj sem čutila, da imam še nekaj atomov moči. Rezerve še so, potrudila se bom maksimalno in se borila za finale," je pred popoldnevom povedala Trboveljčanka Vozlova.

V polfinale na 50 prsno sta se po pričakovanjih prebila triglavan Emil Tahirovič in Ravenčan Damir Dugonjič na 50 prsno, ki sta zasedla 6. in 8. mesto, z dosežkom 26,98 pa je bil izjemno hiter Kranjčan. Mladinec Peter John Stevens, prav tako iz Triglava, je osebni rekord izboljšal za pol sekunde in pristal na 23. mestu, tri desetinke za izidi, ki so zagotavljali popoldanski nastop.

Peter Mankoč je plaval le za polfinale na 100 mešano in osvojil peto mesto, soliden pa je bil nastop velenjskega mladinca Žige Cerkovnika, ki je s 55,48 dosegel nov slovenski mladinski rekord in zasedel 20. mesto. "Start sem šel na sigurno varianto in na koncu sem spustil. A imam težave z nogo, v polfinalu bom skušal na polno in če bodo težave z nogo, finala ne bom plaval. Pred svetovnim prvenstvom ne bom tvegal. Sicer pa za zmago nisem favorit, saj je 52,5, ki jih je danes plaval ruski tekmovalec v tem trenutku zame nedosegljiv izid," je po tekmi ocenil Mankoč.

Solidno sta opravili tudi obe plavalki hrbtnega sloga. Ribničanka Lucija Kous je dosegla nov osebni rekord in bila 25., Pia Pavlič iz Triglava pa 39. Žal je nastop v tej disciplini odpovedala triglavanka Anja Čarman, a njen nov slovenski rekord, dosežen v petkovi srebrni štafeti, bi davi zadostoval za drugo mesto.

Med plavalkami na 400 prosto sta Tjaša Oder in Urša Bežan zasedli 13. in 14. mesto, a bili po času daleč od najboljše osmerice in večernega nastopa, Špela Bohinc je bila 18., Mojca Sagmeister, ki jo je malce zdelala tudi trema, pa 21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.