Šport
157 ogledov

Še ena zanesljiva zmaga

Odbojka twitter Slovenia Volleyball
Ženska odbojkarska reprezentanca je v tekmi 2. kroga kvalifikacij za EP zanesljivo premagala Islandijo s 3:0 (18, 16, 13).

Selektor Slovenije Alessandro Chiappini je obračun z Islandijo začel z nekoliko spremenjeno postavo kot tekmo 1. kroga proti Izraelkam, z Evo Mori na mestu podajalke, Izo Mlakar kot korektorico, s Tino Grudina in Elo Pintar na mestu srednjih blokerk ter Ano Marijo Vovk in Pio Blažič na položaju sprejemalke. Kot prosta igralka je zaigrala Maja Pahor.

Na začetku prvega niza so se islandske odbojkarice dobro upirale Slovenkam, ki so v tem obračunu veljale za favoritinje. Ekipi sta izmenično dosegali točke do rezultata 8:8, dobri začetni udarci podajalke Birte Björnsdottir in nekoliko slabša igra Slovenk v napadu so gostiteljice popeljali do vodstva z 12:8.

Tekmice so še naprej pritiskale na slovenske sprejemalke in ostajale v ospredju (16:12), Chiappini pa je namesto Vovkove v igro poslal Anito Sobočan. Po dobrih servisih Blažičeve in uspešni igri na mreži Sobočanove in Grudine se je prednost Islandije, pri 17:17, le stopila, Slovenke pa so nato povedle z 19:17. Po treh neposrednih točkah Grudine s servisne črte so si pri 23:18 zagotovile miren zaključek niza. Slednjega so po napaki nasprotnic dobile s 25:18.

V drugem nizu je Chiappini priložnost za igro namenil podajalki Sari Najdič in prosti igralki Veroniki Mikl, na začetni udarec Vovkove, ki se je vrnila na igrišče, pa so slovenska dekleta hitro povedla s 5:1. Domačinke se niso predale. Po nekaj napakah naše vrste v napadu in prek prodorne Thelme Gretarsdottir so se približale na 7:8, po odmoru na zahtevo slovenske klopi pa so bile Slovenke spet boljše in si zagotovile pet točk naskoka (16:11). Chiappini je namesto Mlakarjeve na igrišče poslal še Aljo Jerala, dekleta pa so niz dobila prepričljivo s 25:16.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Kvalifikacije za EP Šport Dober začetek Slovenk

V tretjem nizu je selektor minute na terenu namenil še Žani Zdovc Sporer in Brini Bračko, v igri so ostale Najdičeva, Jerala in Miklova. Mlade Slovenke so Islandkam na začetku niza še omogočale, da so jim sledile, potem pa so se na začetni udarec Najdičeve, ki je po dobrih obrambah Miklove razigrala vse svoje napadalke, oddaljile na 15:8. Sledil je še niz točk na račun dobrih servisov Pintarjeve za vodstvo z 20:10, ki je Slovenkam zagotovil še drugo zmago (25:13) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

"Vsekakor smo lahko zadovoljni, saj smo na Islandijo prišli po zmago s 3:0. Vesel sem tudi, ker smo lahko priložnost za igro ponudili vsem mladim igralkam oziroma najmlajšim v naši ekipi, ki je tudi sicer zelo mlada. Pokazale so mi, da nam bodo v trenutku, ko jih bomo potrebovali, na voljo. In tudi zaradi izkušenj, ki so jih te igralke dobile, je bila ta tekma za nas zelo pomembna," je dejal Chiappini.

Slovenke bodo že jutri zgodaj zjutraj odpotovala v Antwerpen in se v sredo, v 3. krogu kvalifikacij, pomerila še z Belgijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.