Šport
17 ogledov

Še Maribor v polfinalu

maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so zadnji polfinalisti pokala Slovenije. V povratni tekmi četrtfinala, potem ko so v Novem mestu premagali Krko z 2:1, so v Ljudskem vrtu zmagali z rezultatom 4:2 (1:1).

Gostje so povedli po prvem kotu. Josip Fuček je v 4. minuti podal pred gol, Žiga Kastrevec pa je nastreljal Željka Filipovića, od slednjega pa se je žoga odbila čez golovo črto. Vijoličasti so bili nato boljši, Damjan Bohar pa je po dolgi podaji Agima Ibraimija v kazenskem prostoru naciljal desni spodnji kot novomeških vrat in poskrbel za izenačenje. Domačini so bili tudi v nadaljevanju dvoboja podjetnejši, a so v 63. minuti znova zaostajali za tekmecem. Fuček je z lepim lob zadetkom ugnal vratarja Aljaža Cotmana.

Krka bi si s tem rezultatom zagotovila podaljške, vendar je nato hitro prišlo do popolnega preobrata. Že v 66. minuti je za 2:2 zadel Luka Zahović, le dve minuti kasneje pa se je po njegovi asistenci še drugič med strelce vpisal Bohar. V 70. minuti je v igro vstopil še David Biton, v 72. pa zadel za končnih 4:2. Izraelec je nil natančen po samostojnem prodoru. Zmago bi isti igralec lahko potrdil še v 81. minuti, vendar se je izkazal vratar Krke Miodrag Mitrović.

V polfinale so se že uvrstili Celje, Domžale in Luka Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.