Šport
11 ogledov

"Še sam sem navdušen"

tim gajser MXGP motokros Hondaproracing.com
Motokrosist Tim Gajser je pred enomesečnim poletnim premorom na dvorcu Štatenberg pri Makolah medijem predstavil podrobnosti o svojih nedavnih uspehih ter načrte za zadnji del sezone.

Kot je povedal Tim Gajser, bo najprej motor za teden dni postavil v garažo in se brezskrbno odpravil na morje, nato pa sledijo novi treningi in zaključek sezone.

Gajser se je pravkar vrnil iz Italije, kjer je na dvanajsti dirki sezone v svetovnem prvenstvu dosegel že sedmo zmago letos, njegov nedavni uspeh pa je v živo pospremilo več sto slovenskih navijačev, ki so za svojega ljubljenca navijali ob progi v Mantovi.

"Še sam sem navdušen nad svojimi uspehi in ne morem verjeti, kaj vse mi letos uspeva. Pričakoval sem tesnejše dvoboje. Na dirki v Italiji sva se odlično borila z domačinom Antonijem Cairolijem, nekajkrat je bilo res zelo blizu padca. Po dirki mi je celo poslal sporočilo," je dejal Gajser in dodal, da je škoda, da se je poškodoval Romain Febvre.

Nihče si ne želi, tako Gajser, da bi se kdorkoli poškodoval in da bi na tak način lažje prišel do uspeha. Febvre je bil namreč do nedavnega Gajserjev največji tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka, po poškodbi izpred dveh tednov pa je moral zadnji dirki izpustiti, zato si je Gajser privozil še več točkovne prednosti. Ta zdaj znaša že 92 točk, kar pomeni, da ima Gajser v seštevku prvenstva skoraj za dve celi dirki prednosti pred drugouvrščenim motokrosistom.

Tim Gajser VN Francije MXGP | Avtor: Hondaproracing.com Hondaproracing.com

Na vprašanje, ali bo ob koncu sezone na račun prednosti tudi kaj taktiziral, je Gajser odgovoril, da mu morda ne bo treba na vseh dirkah voziti na polno in na vsak način zmagati, kajti normalno je, da ti vse proge ne ležijo. "Vendar pa ne razmišljam o tem, da bi katero od prihodnjih dirk izpustil. Sezono bom do konca odpeljal v celoti," je dejal Gajser.

Po prvih zelo uspešnih dirkah, je zabeležil nekaj padcev. Čeprav se je kljub temu še vedno uvrščal na zmagovalne stopničke, sta se po tem z očetom Bogomirjem podrobneje pogovorila in Gajser je znova prešel v zmagovalni ritem. "Mislim, da je bil marsikateri padec posledica neučakanosti. S Timom sva se pogovorila, kajti vse je v glavi in zato sem mu dal nekaj nasvetov, ki so se znova izkazali za točne, saj je na naslednjih dirkah ponovno vozil skoraj brez napak," je o taktiki povedal Bogomir Gajser.

Tim je tudi dejal, da se bo oktobra najverjetneje udeležil dirke v superkrosu v ZDA. Gre za spektakel z milijonskim denarnim skladom, kjer navadno tekmujejo sami zvezdniki. Vendar se bo Gajser najprej osredotočil na sezono svetovnega prvenstva, kjer so z ekipo osredotočeni v pot proti naslovu svetovnega prvaka, ki je vse bliže.

Do konca sezone je še šest dirk, večina poznavalcev in ljubiteljev motokrosa pa verjame, da je Gajser novi svetovni prvak v kategoriji MXGP. Naslednja dirka ga čaka konec julija na Češkem, za tem sledijo dirke v Belgiji, Švici in na Nizozemskem ter zaključek sezone z dvema dirkama v ZDA.

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik je s ponosom spregovoril o 19-letnem motokrosistu, ki je zaradi svojih uspehov in skromnosti idol vedno več mladih po celem svetu, ob tem pa izpostavil, da se je Gajser prvič predstavil na dirki svetovnega prvenstva že, ko je imel vsega štiri leta in je v Radizelu med obema vožnjama dirke svetovnega prvenstva s petdeset kubičnim motorjem preizkusil progo.

Komentarjev 1
  • blueone 23:01 29.junij 2016.

    Tim ti resnično naš junak!