Šport
19 ogledov

"Še vedno sem isti fant"

jan oblak atletico madrid EPA
"Povsem normalno je, da smo proti San Marinu favoriti. To moramo potrditi tudi na igrišču, saj zagotovo ni samoumevno, da bomo zmagali," je pred petkovim dvobojem dejal Jan Oblak.

"Po nekaj mesecih smo se ponovno zbrali. Veseli smo ponovnega snidenja, obenem pa nestrpno pričakujemo petkovo tekmo, na kateri so seveda želimo zmage. Naredili bomo vse za to, da tekmo proti San Marinu uspešno zaključimo," je bil na današnjem zboru na Brdu pri Kranju dobro razpoložen Jan Oblak, ki upa, da bo slovenska reprezentanca na obračunu s San Marinom pokazala svojo moč: "Povsem normalno je, da smo proti San Marinu favoriti. To moramo potrditi tudi na igrišču, saj zagotovo ni samoumevno, da bomo zmagali."

22-letni vratar je pred dnevi ponovno zasedel mesto med vratnicami in Atletico Madridu pomagal do napredovanja v četrtfinale Lige prvakov, a tega ne misli obešati na veliki zvon: "Prejšnji teden sem po dolgem času ponovno dobil priložnost v klubskem dresu. Do tega je prišlo zaradi poškodbe mojega klubskega kolega, vendar je takšno pač življenje vratarjev. Zadeve se hitro spreminjajo, zato se ne počutim evforično, saj sem še vedno isti fant, kot sem bil pred dvema tednoma."

Po selitvi iz Lizbone v Madrid je Škofjeločan potreboval nekaj časa, da se je prilagodil na novo okolje, ki ponuja številne nove izzive: "Tako Benfica kot Atletico Madrid sta velika kluba z ogromnim številom navijačev, največja razlika pa je zagotovo med portugalsko in špansko ligo. V slednji so tekmeci precej močnejši, poleg tega pa nastopamo še v Ligi prvakov, tako da je vse skupaj še bolj zahtevno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.