Šport
26 ogledov

"Vsi bodo videli, kako dober je"

jan oblak altetico madrid EPA
Pri madridskem Atléticu so povsem prepričani, da bo Jan Oblak upravičil visoko ceno, ki so jo zanj poleti plačali Benfici

Slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pred prihodom na zbor za tekmi s San Marinom in Katarjem čaka nova tekma, ki bi lahko usodno vplivala na njegovo kariero. Vratar Atlética Madrida je po večmesečnem čakanju končno pred debijem v španski La Ligi, kjer ga je vse do sredine marca nadomeščal soigralec Miguel Ángel Moyà.

Izkušeni Balearčan je v predsezoni izkoristil težave Oblaka z nadležno poškodbo hrbta, zaradi slabega debitantskega nastopa v Ligi prvakov proti Olympiakosu (3:2), ko je Škofjeločan dobil kar tri gole, pa je trener DiegoSimeone za več mesecev povsem prečrtal nekdanjega člana Olimpije.

Ta je lahko minute nabiral zgolj na tekmah španskega pokala in bil eden izmed junakov napredovanja v četrtfinale, ko je Atlético z goloma Fernanda Torresa utišal tudi hram večnega tekmeca Real Madrida, toda kasnejši izpad proti Barceloni je podžgal strahove, da Oblak do konca sezone ne bo več branil.

A tudi Slovencu se je nasmehnila sreča in po poškodbi zadnje stegenske mišice, ki jo je Moyà utrpel med tednom na tekmi osmine finala Lige prvakov z Bayerjem Leverkusnom, je vstopil v igro in na Calderónu Atléticu pomagal do dramatične zmage po enajstmetrovkah.

Španski dnevnik AS po včerajšnjem treningu poroča, da bo imel Oblak "več tekem" (natančnejših ocen ni) za dokazovanje, v taboru rdeče-belih pa da so "povsem mirni" glede 16 milijonov evrov vrednega vratrja, ki so ga pred sezono pripeljali, da bi nadomestil izjemnega Belgijca Thibauta Courtoisa.

"To je bila precej visoka številka, ki je povzročila, da se ga je pod drobnogled vzelo do trenutka njegovega prihoda. Poškodba v predsezoni je povzročila, da je začel igrati Moyà in kazal izjemne predstave v golu rdeče-belih," so zapisali pri madridskem športnem časopisu.

"Oblak ni prispeval veliko, da bi vzel mesto soigralcu. Igral je v Ligi prvakov proti Olympiakosu in ni odigral dobre tekme, čeprav ni bil ključen za poraz. V pokalu proti Real Madridu in Barceloni je bil boljši. Zdaj prihaja priložnost, da bi igral v La Ligi in lahko bi igral tudi v Ligi prvakov. 'Vsi bodo videli, kako fenomenalen vratar je,' je moč slišati v klubskem centru Majadahonda."

Situacija, opozarja dnevnik AS, ni nova za Oblaka, ki je bil v lanski sezoni pri Benfici rezervist do poškodbe Arturja Moraesa, nato pa blestel v vratih kluba, ki ga je v finalu Evropske lige ustavila šele Sevilla, znova po izvajanju najstrožjih kazni. Enako se je Oblaku godilo pri Uniãu Leirii, kjer do 14. kola ni branil, nato pa po posoji s strani Benfice prevzel mesto vratarja številka ena.

Pri Atléticu, dodajajo pri dnevniku AS, menijo, da je Oblak končal z aklimatizacijo na novo okolje, tudi boljša interakcija s soigralci (izboljšave v španščini) pa je privedla do tega, da je Oblak začel kazati svojo pravo vrednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.