Šport
20 ogledov

Oblak trikrat po žogo v mrežo, Barca v polfinalu

Neymar, Jan Oblak EPA
Na povratni tekmi kraljevega pokala je Atlético doma klonil proti Barceloni z 2:3. Katalonci so se s skupnim izidom 4:2 uvrstili v polfinale.

V začetni enajsterici Atlética je znova zaigral tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki ima v tem tekmovanju prednost pred tekmecem Miguelom Ángelom Moyo. Slednji je prvi vratar v španskem prvenstvu.

Barcelona je sicer na prvi tekmi zmagala z golom Lionela Messija, ki mu je pred tem Oblakom ubranil enajstmetrovko. Prednost gostov so gostitelji na stadionu Vicente Calderón hitro izničili, že v prvi minuti je svoj prvi zadetek na domači zelenici dosegel povratnik v matični klub Fernando Torres. El Niño je na robu kazenskega prostora po podaji Guilherma Siqueire zlahka preigral Javierja Mascherana in poslal neubranljiv strel ob daljšo vratnico Marc-Andréja Ter Stegna.

Barca v prvem polčasu trikrat v polno

A tudi Katalonci niso dolgo čakali na svoj zadetek. Oblak je še zaustavil poizkus Hrvata Ivana Rakitića, v 9. minuti pa ga je premagal Neymar. Messi je na boku osmešil Maria Suáreza, podal do Luisa Suáreza, Urugvajec pa je lepo zaposlil Neymarja, ki je stekel proti Oblaku in ga premagal s strelom na daljšo vratnico. Barcelona je zadela v gosteh, Atlético pa je za napredovanje tako potreboval še vsaj dva gola.

Prvi je prišel po pol ure igre, ko je Raúl García izkoristil enajstmetrovko, a tudi tokrat vodstvo Atletov ni dolgo zdržalo. Po kotu Rakitića je najvišje skakal Sergio BusquetsJoão Miranda pa je s komičnim izbijanjem žoge zatresel lastno mrežo. Sledil pa je še en šok za domače navijače. Barcelona je povedla na nekoliko sporen način. Antoine Griezmann je imel na nogi 3:2, toda tik pred vrati je v roko zadel Jordija Albo. Sodnik ni zapiskal, Barcelona pa je stekla v hiter protinapad, v katerem je prav Alba z lepo povratno žogo našel Neymarja, Brazilec pa je elegantno preigal Oblaka in končal vse dvome o zmagovalcu tega para.

Domači ob koncu le z deveterico

Po koncu prvega počasa si je v tunelu pod stadionom rdeči karton prislužil še Gabi, gostitelji pa so tako morali cel polčas odigrati z igralcem manj. Drugi del ni ponudil veliko razburjenj, v 71. minuti je po odbitem predložku Saúl Ñíguez izjemno ustrelil z volejem, Ter Stegen pa še bolje obranil strel, žogo pa je nato družno z Gerardom Piquéjem izbil v kot.

V 81. minuti se je izkazal Oblak. In to dvakrat. Messi je izjemno podal v prostor Andresu Iniesti, vezist si je lepo zaustavil žogo, toda nato zelo slabo streljal pred Škofjeločanom, ki je nato zlahka ubranil tudi strel Pedra. Le tri minute kasneje so domači ostali še brez enega moža, Mario Suárez si je prislužil drugi rumeni karton. Oblak je do konca tekme brez večjih težav zaustavil še strela Messija in Inieste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.