Šport
22 ogledov

Seattle in New England na Super Bowlu

Jermain Kears EPA
Branilci naslova Seattle Seahawks in New England Patriots so finalisti lige ameriškega nogometa NFL.

Patrioti so v polfinalu zlahka s 45:7 premagali Indianapolis Colts, Seattle pa je po podaljšku z 28:22 ugnal Green Bay Packers.

Podajalec New Englanda Tom Brady bo 1. februarja v Glendalu že šestič igral na Super Bowlu, s čimer je prehitel prav tako legendarnega Johna Elwaya. Brady je na tekmi proti Indianapolisu podal za tri zadetke, tekač LaGarrette Blount pa je pretekel 148 jardov in dosegel tri "touchdowne".

Trener New Englanda Bill Belichick je s tem dosegel svojo 21. zmago v končnicah ter podrl rekord Toma Landryja. Patrioti bodo v začetku februarja igrali že na svojem osmem Super Bowlu, s čimer so se po številu nastopov izenačili z rekorderjema Dallasom in Pittsburghom. New England je doslej trikrat osvojil naslov prvaka, in sicer v letih 2001, 2003 in 2004.

Branilci naslova do zmage v podaljšku

 

Prav New Englandu je nazadnje uspelo ubraniti naslov leta 2004, zdaj bodo to poskusili še v Seattlu. Branilci naslova so pred domačimi navijači "viseli" vse do zadnjih trenutkov. Zaostajali so že z 0:16 po polčasu in s 7:19 v zadnji četrtini. Nato pa so v manj kot minuti dosegli dva zadetka, v podaljšku pa je podajalec Russell Wilson, ki je sicer vrgel kar štiri prestrežene podaje, takoj našel lovilca Jermaina Kearsa in odločil tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.