Šport
327 ogledov

Selektor velesile izgubil boj z boleznijo

Miloš Riha Epa
Ena najboljših reprezentanc na svetu je izgubila prvega moža na klopi.

Češki hokejski selektor Miloš Riha je umrl v 62. letu starosti, potem ko je izgubil boj z boleznijo, je potrdila češka hokejska zveza. "Ja, na žalost lahko potrdim, da je umrl," je za francosko tiskovno agencijo AFP Zdenek Zikmund, ki je na zvezi pristojen za odnose z javnostjo.

Nekdanji napadalec Riha je bil zaradi neznane bolezni sredi avgusta sprejet v bolnišnico v Pragi. "Zadnji mesec je bil en velik boj. Za vse nas je smrt tako velikega in čudovitega človeka z ogromnim srcem velik šok," pa je za češko spletno stran iSport dejal sin Miloš.

Riha je vodenje češke izbrane vrste prevzel leta 2018 in jo na svetovnem prvenstvu 2019 v Bratislavi popeljal do četrtega mesta. Češke hokejiste bi moral voditi tudi na letošnjem SP v Švici, ki pa je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedano. Češka hokejska zveza je sicer že po SP 2019 objavila, da bo Riho ob začetku sezone 2020/21 nasledil Filip Pesan.

Riha je treniral tudi klube Spartak iz Moskve, Mytišči, Avangard Omsk, SKA St. Peterburg in Slovan Bratislavo, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.