Šport
611 ogledov

Igrali bi že v razširjenem avstrijskem prvenstvu, če...

SŽ Olimpija Profimedia
Hokejisti SŽ Olimpije so začeli treninge na ledu pred novo sezono.

V ljubljanskem kolektivu poudarjajo, da so vadbo na ledu težko čakali. Še vedno pa čakajo na odločitev, v katerem tekmovanju bodo igrali. Kot pravi direktor kluba Jože Kovač, je vse dogovorjeno za igranje v ligi Ebel oziroma po novem Bahel, a je to odvisno od koronske krize.

"Zadnje informacije so, da naš je naš proces vključevanja v ligo Bahel v teku. Vsi klubi so na to pristali in nas pozdravljajo v ligi, prav tako vodstvo lige. V zadnjem tednu je avstrijsko ministrstvo za zdravje izrazilo nekaj dvoma za našo regijo, tako da čakamo njihov odgovor. Smo pa načelno v procesu priključevanja ligi, hitrost pa bo odvisna tudi od avstrijskega ministrstva za zdravje in položaja, povezanega s covidom-19," je dejal Kovač in potrdil, da če težav z virusom ne bo, potem bo Olimpija že v sezoni 2020/21 članica lige Bahel.

"Tu ni nobenih zadržkov. Finančno je dogovor sklenjen, klub so pregledali, s poslovanjem in revizijo so zadovoljni. Predsednik Miha Butara je v stalnem stiku z vodstvom lige, tako da kar se tega tiče, je stvar pozitivna. Če ne bi bilo zapleta z virusom, bi bili člani lige že letos," poudarja Kovač.

Če pa se položaj z virusom ne bo izboljšal oziroma se poslabšal, pa Kovač pravi: "V tem primeru se bomo morali prilagajati po načrtih A, B, C ... Na koncu koncev se lahko zgodi, da se bo Avstrija zaprla in bodo igrali le avstrijski klubi."

SŽ Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot je še pojasnil Kovač, bodo prvi del priprav končali s prijateljskimi tekmami v Budimpešti 29. in 30. avgusta, potem bo poletna liga na Bledu med 10. in 12. septembrom, potem pa še slovenski pokal med 16. in 19. septembrom. "To so datumi, ki so realno sprejemljivi in na katere računamo, potem pa bomo videli, kakšen bo položaj," pojasnjuje Kovač.

"Če nas ne sprejmejo v ligo Bahel zaradi novega koronavirusa, potem je vprašanje tudi to, kako bo funkcionirala alpska liga. Mi gremo po poti, ki smo si jo začrtali. Ali bo hitrejša ali počasnejša, pa je zunaj našega vpliva," meni Kovač.

Ta je kot dva vrhunca sezone sicer izpostavil "novembrski turnir kvalifikacij lige prvakov in v primeru, da ta turnir dobimo, bomo nemudoma konkurirali tudi za finalni turnir, ki bo januarja".

Zmaji so se sicer zdaj zbrali na ledu po petih mesecih. "To je bilo zgolj toliko, da fantje spet začutijo, kako je priti na led. Malo je bilo poudarka na drsanju, malo obnavljanja osnovnih stvari. Kot sem že rekel, bomo veliko delali na individualnem drsanju in drugih stvareh, ker se mogoče v starejših selekcijah to malce zapostavlja. V glavnem je bil trening namenjen temu, da se začutimo na ledu in da se po dolgem času res dobimo kot ekipa," je po treningu v prijetno hladnem Tivoliju povedal trener Ivo Jan.

Dodal je, da ga položaj s koronakrizo za zdaj ne moti preveč. "Jaz se nimam kaj pritoževati. Vsi smo zdravi, treba pa je biti pazljiv. V današnjem času si je treba tudi zasebno življenje podrediti temu. Kakšnih nočnih izletov ne morem prepovedati, ampak sem fantom to odsvetoval. Vse je treba prilagoditi temu, da ne pride do okužb ali česa podobnega," je še povedal Jan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.