Šport
74 ogledov

Ivo Jan glavni trener in vodja stroke pri SŽ Olimpiji

Ivo Jan
Jan ne bo le vodja članske ekipe, ampak bo skrbel tudi za celoten strokovni trenerski štab pri zmajih.

Hokejiste SŽ Olimpije bo v prihodnje kot glavni trener vodil Ivo Jan, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba. V tej sezoni, ki se zaradi pandemije novega koronavirusa sicer ne bo končala s finalnimi tekmami, je ekipo državnih prvakov in zmagovalcev alpske lige iz sezone 2018/19 nazadnje vodil Gregor Polončič.

Pravzaprav je eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov Jan že tretji trener na klopi v tej sezoni, čeprav aktualne ne bo mogel spremljati ob ledu, saj so morali tekmovanje tako v alpski ligi kot DP predčasno končati.

Septembra je namreč zeleno-bele še vodil Jure Vnuk, akter velikega uspeha iz prejšnjega leta, ko so Ljubljančani osvojili tri lovorike. Toda že jeseni je prišlo do prve spremembe, namesto njega je vodenje ekipe prevzel Gregor Polončič, sprva kot začasni trener, potem tudi kot glavni.

Zdaj pa bo vajeti prevzel Ivo Jan. Kot so sporočili iz kluba, ne bo le vodja članske ekipe, ampak bo skrbel tudi za celoten strokovni trenerski štab pri zmajih. Jan se je sicer decembra lani klubu že pridružil kot trener mlajših selekcij, potem ko je člansko ekipo pred tem nazadnje vodil v prejšnji sezoni, ko je bil trener južnotirolskega kluba Sterzing iz Vipitena.

Ljubljančani so se odločili za dolgoročen projekt sodelovanja z Janom, klub je z njim sklenil triletno pogodbo.

"V veliko čast in izziv mi je prevzeti mesto glavnega trenerja in vodje stroke tako urejenega kluba, kot je SŽ Olimpija. Predsednik in direktor sta mi predstavila, me prepričala in navdušila z vizijo razvoja kluba. V novi sezoni želimo napredovati pri vseh selekcijah in s člansko ekipo obraniti vse osvojene naslove ter se uvrstiti na finalni turnir celinskega pokala. Zdaj moramo zavihati rokave in začeti uresničevati zastavljene cilje," je ob predstavitvi v tej vlogi dejal Jan.

Jan je večino igralke kariere preživel pri Olimpiji in z njo osvojil šest naslovov državnega prvaka. V bogati igralski karieri pa je igral tudi v najboljših evropskih ligah na Finskem, Švedskem, Nemčiji, Švici in Avstriji. V reprezentanci je Slovenijo zastopal na 11 svetovnih prvenstvih, po končani igralski karieri pa je kot trener nabiral izkušnje v Olimpiji, Gradcu, pri klubu Eispiraten Crimmitschau in Vipitenu. Bil pa je tudi selektor slovenske hokejske reprezentance.

"Vesel sem, da smo se dogovorili z Ivom, da prevzame vodenje članske ekipe in celotne stroke. S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost našem klubu. Verjamem, da bomo skupaj Olimpijo dvignili na še višjo raven. Naši cilji ostajajo ambiciozni. Delamo na dolgi rok in nas ne zanimajo kratkoročni 'užitki', ki bi lahko ogrozili razvoj naše zgodbe. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati, ki smo jih dosegli v preteklih sezonah," je o novem trenerju dejal predsednik kluba Miha Butara.

Jacob Ingham NHL Šport Kopitar dobil novega soigralca

Potrditev Jana na mesto glavnega trenerja je že druga kadrovska poteza v ljubljanskem klubu v zadnjih tednih, saj je v začetku aprila na mestu direktorja Tomaža Vnuka zamenjal Jože Kovač.

"S predsednikom sva iskala človeka, ki bo kompatibilen z našo začrtano vizijo razvoja ljubljanskega hokeja in bo primeren tako za glavnega trenerja članske ekipe kot za vodenje celotnega trenerskega kadra. Ivo Jan je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višjo raven," je novi direktor predstavil razloge za izbiro Jana. Dodal je: "Stanje v klubu je urejeno, finančno stabilno, pridobili smo nekaj novih sponzorjev, organizacijsko se krepimo in se intenzivno pripravljamo na novo sezono kljub trenutnim izrednim razmeram. Naši cilji ostajajo izjemno visoki, kot se za prvake spodobi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.