Šport
2538 ogledov

Umrl nekdanji reprezentant in kapetan

Pat Stapleton Reševalni pas/Twitter
Hokejski svet je razžalostila novica o smrti enega od velikanov tega športa.

V 80. letu starosti je v Kanadi za posledicami možganske kapi umrl nekdanji kapetan hokejskega moštva Chicago Blackhawks Pat Stapleton, ki se ga je zaradi svetlih las prijel vzdevek Whitey (Belček), poroča francoska tiskovna agencija AFP. Stapleton je bil trikratni udeleženec tekme zvezd v severnoameriški ligi NHL.

Odigral je osem sezon, od 1965 do 1973, v obrambi ekipe iz Chicaga, v sezoni 1969/70 pa mu je pripadla čast, da je nosil tudi kapetanski trak.

V ligi NHL je prvič zaigral v sezoni 1961/62 v dresu Boston Bruins. Chicagu je dvakrat pomagal, da je nastopil v končnici finala lige NHL, a je obakrat ostal brez Stanleyjevega pokala.

Bil je član kanadske reprezentance ter je zaigral v prvem hokejskem tekmovanju med sovjetsko in kanadsko reprezentanco, turnirju dveh najboljših reprezentanc na svetu takrat, v tako imenovani summit series.

Pat Stapleton | Avtor: Profimedia Profimedia

V ligi NHL je Pat Stapleton v dresih Bostona in Chicaga odigral 635 tekem, zbral 43 zadetkov in 294 podaj za skupno 337 točk.

Hokej je igral tudi njegov sin Mike Stapleton, ki je nosil drese ekip Chicago Blackhawks, Pittsburgh Penguins, Edmonton Oilers, Winnipeg Jets, Phoenix Coyotes, Atlanta Thrashers, New York Islanders in Vancouver Canucks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice