Šport
17 ogledov

Selektor: Zelo sem zadovoljen

Vid Kavtičnik
1/12
Žurnal24 main
Slovenski rokometaši so tudi na svoji drugi tekmi svetovnega prvenstva prišli do zmage. Selektor je zadovoljen z izkupičkom.

Slovenski rokometaši so po Angoli premagali še Islandijo, do zmage pa so prišli po hudem boju. Potem ko so prvi polčas Slovenci dobili za tri gole, je bil drugi del vseskozi izenačen, na koncu pa so s 26:25 vseeno zmagali izbranci Veselina Vujovića.

"Islandci so bili nepopustljiv tekmec, srčno so se borili vseh 60 minut. V prvem polčasu je dobro delovala naša obramba, po njeni zaslugi smo si priigrali malce bolj otipljivo prednost. V začetku drugega polčasa je naša prednost hitro skopnela, v končnici pa smo bili bolj zbrani od tekmecev. Na uvodnih dveh tekmah smo osvojili štiri točke, zelo sem zadovoljen s tem izkupičkom," je po dvoboju v zanj nenavadnem slogu dejal selektor Slovenije.

Igralec tekme je bil s šestimi zadetki Marko Bezjak, ki je zadeval ob koncu prvega polčasa in v težkih trenutkih drugega, ko je Islandija hitro ujela priključek. "Na tekmi z Islandci smo bili favoriti, svojo nalogo pa smo uspešno opravili. V drugem polčasu smo zdržali njihov nalet, vsi skupaj si zaslužimo čestitke za prikazano igro ter pohvalo za bojevito in nepopustljivo predstavo," je dejal organizator slovenske igre, ki ima ob odsotnostih Uroša Zormana in Deana Bombača prvič tako pomembno vlogo.

Na tekmi, ki jo je selektor Vujović odigral z zelo različnima postavama v posameznih polčasih, je bil v prvem polčasu razpoložen Borut Mačkovšek, v drugem pa je pomemben delež k uspehu prispeval tudi Blaž Janc. "Tekma je bila neprimerljivo težja od uvodne z Angolo, a najbolj pomembno je, da smo osvojili obe točki. Zmaga je velika, na dveh tekmah smo osvojili štiri točke, kar je bil tudi naš cilj. Zdaj se lahko mirno pripravimo na Makedonijo," je povedal prvi, drugi pa je dodal: "Tekma je bila izjemno razburljiva. Na koncu je bilo morda celo kanček sreče na naši strani, res pa je, da nam je v prvem polčasu malce obrnila hrbet. Soigralcem lahko čestitam za borbeno igro. V zmago smo vseskozi verjeli, v nobenem trenutku nismo podvomili vanjo."

Komentarjev 2
  • Janez_53 21:49 14.januar 2017.

    Selektor je res lahko zadovoljen, saj so mu igralci rešili rit zaradi neumne odločitve glede igre brez vratarja!

  • nergač 20:53 14.januar 2017.

    spet so skoraj izgubili. Rajši ne pomislim, kaj bo proti Špancem...