Šport
24 ogledov

Serena kraljica tudi po zaslužku, Kata 39.

serena williams EPA
Američanka Serena Williams je največja zaslužkarica med teniškimi igralkami v sezoni 2013. Najvišje uvrščena Slovenka je Katarina Srebotnika, ki zaseda 39. mesto.

Ob koncu teniške sezone za dekleta je zanimiv pogled na lestvico letošnjih zaslužkov. Na prvem mestu je tako kot na lestvici WTA Američanka Serena Williams, ki je samo iz denarnih skladov turnirjev zaslužila več kot 12 milijonov dolarjev, skoraj enkrat več kot drugouvrščena Belorusinja Viktorija Azarenka.

Na tretjem mestu po zaslužku s turnirskimi nagradami je Kitajka Li Na z malo manj kot štirimi milijoni ameriških zelencev, prva pod mejo milijon dolarjev pa je Rusinja na 23. mestu.Svetlana Kuznjecova.

Serena Williams ima za seboj najuspešnejšo sezono v karieri, saj je doslej od leta 1995, ko je postala poklicna teniška igralka, zaslužila že več kot 54 milijonov dolarjev.

Najvišje uvrščena Slovenka letos na lestvici zaslužkov je Katarina Srebotnik na 39. mestu. Velenjčanka je samo z nastopi med dvojicami zaslužila 628 tisoč dolarjev oziroma 6,5 milijona v 18 letih kot profesionalka. Naslednja Slovenka je Polona Hercog na 122. mestu (212 tisoč dolarjev), sledita pa Tadeja Majerič na 204. mestu (65 tisoč dolarjev) in Andreja Klepač na 246. (43 tisoč dolarjev).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.