Šport
19 ogledov

Serena potrdila vlogo favoritinje

Serena Williams WTA masters Carigrad EPA
S torkovimi tremi dvoboji se je začel sklepni turnir najboljših teniških igralk. Status favoritinje je v prvem nastopu upravičila Serena Willams, ki je v rdeči skupini gladko odpravila Angelique Kerber. Zmagali sta še Viktorija Azarenka in Petra Kvitová.

Branilka naslova Serena Williams v Istanbulu v prvem nastopu ni imela nobenih težav. Svojo tekmico Angelique Kerber je z igrišča poslala v 64 minutah z dvema suvereno dobljenima nizoma in napovedala, da bo tudi letos med glavnimi kandidatkami za končno zmago na turnirju, ki ga je doslej dobila trikrat, v letih 2001, 2009 in 2012.

V prvem dvoboju je na šest milijonov dolarjev vrednem tekmovanju v drugi skupini Belorusinja Viktorija Azarenka za zmago potrebovala nekaj več časa in moči. Z 2:0 v nizih je bila boljša od Italijanke Sare Errani, prvi niz je dobila po tie-breaku. V večernem boju pa je bila Čehinja Petra Kvitová, peta nosilka, s 6:4, 6:3 boljša od tretje nosilke, Poljakinje Agnieszke Radwańske.

WTA zaključni masters (Istanbul, 6 milijonov $):

Bela skupina:
Viktorija Azarenka (Blr/2) : Sara Errani (Ita/6) 7:6 (4), 6:2.

Rdeča skupina:
Serena Williams (ZDA/1) : Angelique Kerber (Nem/8) 6:3, 6:1;
Petra Kvitová (Češ/5) : Agnieszka Radwańska (Pol/3) 6:4, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.