Šport
19 ogledov

Serena odpihnila slovensko snaho z igrišča

serena williams marija šarapova finale olimpijske igre Reuters
Serena Williams je v finalu posameznic v Wimbledonu zlahka premagala Marijo Šarapovo, v zgolj 63 minutah je zaročenki slovenskega košarkarja Saše Vujačića prepustila le eno igro in tako zmagala s 6:0 in 6:1.

Američanka Serena Williams je tako osvojila zlati slam, ob vseh štirih turnirjih za grand slam je slavila tudi na Olimpijskih igrah. Enak dosežek bi ob zmagi uspel tudi Mariji Šarapovi, a je bila tokrat zelo daleč od uspeha.

Potem ko je Serena dobila prvih devet iger na dvoboju, je Rusinja v deseti igri končno dobila svoj servis, edini trenutek, ko je vsaj malce zadišalo po možnem preobratu, pa je sledil ob naslednjem servisu Williamsove, ko je le-ta obranila break žogo. Vse ostalo je bilo stvar rutine, Serena je do konca še enkrat odvzela servis Rusinji in dvoboj se je nepričakovano hitro končal z rezultatom 6:0 in 6:1.

"Neverjetno je. Sedim tukaj kot olimpijska prvakinja, v rokah imam zlati slam. Ne vem, kaj naj povem," je bila sprva po velikem uspehu kar nekoliko zbegana. "Naredila sem nekaj velikega. Res sem vesela in priznam, da sem bila povsem osredotočena na tekmo. Ko sem servirala, sem sama sebi dejala: Serena, to je tvoja najlepša priložnost za zlato. Veš, da dobro igraš na travi," se je nato razgovorila o poteku dvoboja.

Williamsova je tako postala druga igralka z zlatim grand slamom – zmagam na vseh štirih postajah klasičnih turnirjev za grand slam je namreč dodala še olimpijsko zlato, leta 1988 je to uspelo Nemki Steffi Graf. Zanimivo je, da bi imela to možnost tudi Šarapova, če bi bila v finalu bolj konkurenčna.

Serena Williams London olimpijske igre 2012 | Avtor: EPA EPA
"Na koncu bi bila tudi s srebrom zadovoljna. Vedno je velika čast, ko stojiš na zmagovalnem odru na olimpijskih igrah. A ko si tako daleč, je seveda želja po zlatu še večja. Zdaj imava zlato kolajno tako Venus kot jaz, kar je super," se je dotaknila še družinske olimpijske zgodovine, sestra Venus je namreč prvakinja postala v Sydneyju 2000.

V manj kot mesecu dni je tako Američanka že drugič slavila v Wimbledonu, potem ko je bila nepremagljiva tudi na turnirju za grand slam, proti Šarapovi, sicer tretji igralki sveta, pa ne pozna poraza že od leta 2004.

Williamsova pa je nato že imela pred seboj nov dvoboj. S sestro Venus imata lepo priložnost za ponovitev olimpijskega uspeha iz Pekinga, kar sta danes potrdili z uvrstitvijo v finale med dvojicami. V tem obračunu sicer ni šlo tako gladko, toda Rusinji Marija Kirilenko in Nadja Petrova sta po dobrem odporu v prvem nizu, ko je bilo 5:7, v drugem klonili s 4:6. Serena je tokrat vendarle na igrišču prebila nekaj več časa, saj je dvoboj trajal uro in 45 minut. V nedeljskem finalu bosta njuni tekmici za zlato Čehinji Andrea Hlavackova in Lucie Hradecka.

V dvoboju za bronasto kolajno je Belorusinja Viktorija Azarenka premagala Rusinjo Marijo Kirilenko s 6:3 in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.