Šport
14 ogledov

Serena in Marija v boj za zlati karierni slam

serena williams london 2012 EPA
V finalu ženskega olimpijskega turnirja v Wimbledonu se bosta pomerili Serena Williams in Marija Šarapova. Obe igralki sta v karieri že slavili na vseh štirih turnirjih za grand slam, eni izmed njiju pa bo uspelo ponoviti dosežek Steffi Graf in kariernemu slamu dodati še olimpijsko zlato.

marija šarapova london 2012 | Avtor: EPA EPA
Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova se bosta danes merili za olimpijski naslov v tenisu. A ne samo to. Zmagovalka finala bo postala prva igralka po Nemki Steffi Graf, ki se bo lahko pohvalila z zlatim grand slamom, saj sta obe že dobile prav vse največje turnirje, obema pa manjka olimpijska zmaga. Nobena od njiju še nima olimpijske kolajne med posameznicami, medtem ko je Serena Williams dvakrat slavila v konkurenci dvojic (2000, 2008).

''To me prav nič ne obremenjuje. Če izgubim, ne bom žalostna. Pravzaprav tu ne igram za sebe, ampak za ZDA. Nočem ničesar obljubljati, vem le, da se bom zabavala,'' je pred obračunom sproščena Williamsova, ki tudi v primeru poraza ne bo imela občutka, da je kaj zamudila: ''Sem povsem sproščena, kot da bi se prejšnji teden upokojila.''

Doslej sta se igralki pomerili desetkrat, Američanka je dobila kar osem medsebojnih dvobojev, med drugim tudi edinega letošnjega v Madridu. Obe zmagi je Šarapova dosegla leta 2004, ko je po zmagi nad Williamsovo dobila tudi turnir v Wimbledonu, a v zadnjih šestih medsebojnih dvobojih je proti zmagovalki 14 turnirjev za grand slam osvojila vsega en niz. ''Ne zanima me, kdo je na drugi strani mreže. Na preteklost ne gledam, povsem sem osredotočena na finale,'' pa nekoliko manj sproščeno deluje Rusinja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.