Šport
14 ogledov

Slovenski tenis igram pomahal v slovo

blaž kavčič olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je končal nastope na olimpijskem turnirju v Londonu. Za najboljšega slovenskega igralca na lestvici ATP je bil v drugem krogu premočan četrtopostavljeni Španec David Ferrer, ki je zmagal s 6:2 in 6:2.

Španec David Ferrer je bil suveren in Blažu Kavčiču niti za trenutek ni pustil pobude v dvoboju, naš najboljši igralec si ni priigral nobene priložnosti za odvzem servisa. Ferrer je dokazal, da je za veliko trojico (Roger Federer, Novak Đoković, Andy Murray) eden izmed glavnih favoritov za kolajne. Kavčič je v prvem krogu, po odpovedi Nemca Philippa Kohlschreiberja, premagal Indijca Višnuja Vardhana s 6:3 in 6:2.

Ljubljančan je bil zadnji slovenski teniški predstavnik v Londonu. Danes sta v ženskih dvojicah nastopili tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, od slovenske naveze pa je bila boljša drugopostavljena italijanska kombinacija Sara Errani/Roberta Vinci, ki je zmagala s 7:5, 4:6 in 6:4. Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je od olimpijskega turnirja v Wimbledonu poslovila že po uvodnem nastopu. V prvem krogu jo je s 6:2 in 6:4 premagala Španka Maria Jose Martinez Sanchez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.