Šport
11 ogledov

Vsi Slovenci v ponedeljek

Blaž Kavčič olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Nedeljski spored v Wimbledonu je dodobra krojil dež. Odigranih je bilo veliko manj dvobojev (le 12) od načrtovanega, zato bo ponedeljkov spored še kako pester.

Tako nihče od Slovencev ni dočakal svojega trenutka. Še najbliže igri je bil Blaž Kavčič, ki pa bo prav tako na igrišče stopil v ponedeljek. Med srečneži, ki so odigrali dvoboj prvega kola je bil drugi nosilec Srb Novak Đoković, ki je proti Italijanu Fabiu Fogniniju izgubil prvi niz s 6:7 (7), nato pa dobil drugega in tretjega s 3:2. "To je začetek. Od Wimbledona dalje nisem igral prave tekme, zato sem potreboval niz in pol, da sem prišel v ritem. Dež je pokvaril dvoboj, po prekinitivi pa nisem bil več tako 'oster'," je dejal Đoković, ki je ponosen, da brani barve Srbije: "Neverjeten občutek! Res je velika čast, da sem del olimpijskih iger, ki so samo na vsaka štiri leta. Čeprav si želim, da bi živel v olimpijski vasi in začutil tisto pravo vzdušje." Domači up Andy Murray ni imel težav s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, Francoz Jo-Wilfried Tsonga pa je v treh nizih premagal Brazilca Thomaza Belluccija. Zmagal je tudi četrti nosilec, Španec David Ferrer, ki je s 6:4 in 6:4 odpravil Kanadčana Vaseka Pospisila. Ferrer se bo v drugem kolu srečal s Kavčičem, če ta v ponedeljek seveda premaga Indijca Vishnuja Vardhana.

Pri dekletih je dobro pripravljenost potrdila ruska lepotica Marija Šarapova, ki se je poigrala z Izraelko Shahar Peer in zmagala s 6:2 in 6:0. "Pred nekaj meseci sva imeli težak obračun v Miamiju. Sposobna je igrati zelo dobro. To sem imela v mislih, lepo se je bilo po nekaj tednih vrniti k tekmovalnemu tenisu," je dejala Šarapova. Posloviti pa se je morala druga nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska. Boljša je bila neugodna Nemka Julia Goerges.

Še spored slovenskih nastopov: Polona Hercog bo proti Španki Martinezovi igrala ob 11.30 po lokalnem času (igrišče št. 7), Katarina Srebotnik in Andreja Klepač bosta v akciji ne pred 14. uro na igrišču številka 17, Blaž Kavčič pa ima drugi dvoboj na igrišču št. 19 (okrog 13. ure).

Wimbledon, prvo kolo, nedelja:

Moški:

Đoković (Srb, 2) : Fognini (Ita) 6:7 (7), 6:2, 6:2
Tsonga (Fra, 6) : Bellucci (Bra) 6:7 (5), 6:4, 6:4
Murray (Vbr, 3) : Wawrinka (Švi) 6:3, 6:3
Ferrer (Špa, 4) : Pospisil (Kan) 6:4, 6:4
Nišikori (Jap, 15) : Tomic (Avstr) 7:6 (4), 7:6 (4)
Jarko Nieminen (Fin) : Somdev Devvarman (Ind) 6:3, 6:1

Ženske:

Goerges (Nem) : A. Radwanska (Pol, 2) 7:5, 6:7 (5), 6:4
Šarapova (Rus, 3) : Peer (Izr) 6:2, 6:0
Švedova (Kaz) : Halep (Rom) 6:4, 6:2
Tatišvili (Gru) : Vogt (Lih) 6:2, 6:0
Babos (Madž) : Voskoboeva (Kaz) 6:4, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.